Ontslag Template Letter

Ontslag Template Letter

Een ontslagbrief CDI moet zorgvuldig worden geschreven voordat ze worden verzonden naar de werkgever. Om het op te schrijven, hier zijn de vorm van regels te kennen en een gratis template brief die je vrij kunt gebruiken om uw ontslag in te dienen.

procedure

Uw keuze is gemaakt, u uw bedrijf te verlaten. Echter, niet te snel gaan arbeidsrecht vereist dat u om te voldoen aan bepaalde formaliteiten. Zie hoe goed af te treden.

Zeker, behalve wanneer dit specifiek in uw collectieve regels akkoord, geen speciale procedure wordt opgelegd vragen om zijn ontslag. Arbeidsrecht vereist simpelweg dat uw beslissing om af te treden duidelijk geformuleerd en ondubbelzinnige rechtsgeldig te zijn. Echter, om te bewijzen dat je je werkgever hebt geïnformeerd over je ontslag (en dus je beschermen in geval van eventuele latere rechtszaken), is het zeer aan te raden om materialiseren door een aangetekende brief met ontvangstbewijs . Deze brief kan aan uw werkgever, uw leidinggevende of afdeling van het bedrijf human resources worden gestuurd.

onze video

Het advies van Eric Roig, oprichter en directeur van droit-finances.net

redenen

Weet dat juridisch gezien niets dwingt u om uw beslissing te rechtvaardigen: je hoeft niet naar redenen voor uw vertrek naar uw bedrijf.

Om beter te beschermen uw rechten,
Blijf op de hoogte met gratis droit-finances.net Letter

Opzegtermijn

Als je kunt ontslag op de datum van uw keuze, moet u toch te voldoen aan een opzegtermijn, met uitzonderingen (als uw werkgever zich verbindt u merkt, bijvoorbeeld, zie hieronder). Deze termijn kan worden aangegeven in het contract of uw contract of, bij gebreke daarvan, als gevolg van een zakelijk gebruik. Als u een journalist of VRP, is de geldende opzegtermijn echter verwacht in de Labour Code (de lengte is afhankelijk van de anciënniteit van de werknemer).

Opheffing van de kennisgeving

In je ontslagbrief, kun je vragen om te worden vrijgesteld, geheel of gedeeltelijk, van uw bericht. Maar uw werkgever heeft het recht om uw verzoek te weigeren en kan het nodig zijn om de termijn die door uw arbeidsovereenkomst of uw contract te dragen.

Voorbeeld van e-mail

U moet uw werkgever op de hoogte door middel van een aangetekende brief gestuurd met ontvangstbewijs. U kunt de ontslagbrief templates gebruiken voor onder een CDI om je mail te schrijven. U kunt uw model te kiezen als u een ontheffing van kennisgeving of niet aan te vragen.

ontslagbrief met een opzegtermijn van Model

Naam Naam afzender
Nee Straat
PO Box Stad

Voornaam ontvanger
Nee Straat
PO Box StadBetreft: Ontslag

I, (specificeren naam achternaam), de eer om mijn ontslag als (specificeren) dienst (specificeren) op de datum van deze brief te presenteren.

Onder de voorwaarden van mijn arbeidsovereenkomst (of de collectieve arbeidsovereenkomst of bedrijf overeenkomst ...), zal ik al mijn opzegtermijn van een term (specificeren) te doen. In deze omstandigheden zal mijn werk contract afloopt (specificeren datum).

De dag van mijn vertrek uit het bedrijf, vraag ik u vriendelijk te brengen om me een ontvangstbewijs voor definitieve afrekening, één werk en een certificaat arbeidsbureau.

met vriendelijke groet

ontslagbrief sjabloon met verkorte termijn

Naam Naam afzender
Nee Straat
PO Box Stad

Voornaam ontvanger
Nee Straat
PO Box StadBetreft: Ontslag

I, (specificeren naam achternaam), de eer om mijn ontslag als (specificeren) dienst (specificeren) op de datum van deze brief te presenteren.

Ik merkte op dat de voorwaarden van mijn arbeidsovereenkomst (of de collectieve arbeidsovereenkomst of bedrijf overeenkomst ...) een bericht te versturen van een term (specificeren). Echter, en ondanks, ik zoek een gedeeltelijke kwijtschelding van de aankondiging naar het terug te brengen naar een periode van (staat) in plaats van (vermeld). In dit geval zou mijn werk contract loopt af op (specificeren datum).

Op het moment van mijn vertrek, vraag ik u vriendelijk te brengen om me een ontvangstbewijs voor definitieve afrekening, één werk en een certificaat arbeidsbureau.

met vriendelijke groet

ontslagbrief template met een opzegtermijn van waiver

Naam Naam afzender
Nee Straat
PO Box Stad

Voornaam ontvanger
Nee Straat
PO Box StadBetreft: Ontslag

I, (specificeren naam achternaam), de eer om mijn ontslag als (specificeren) dienst (specificeren) op de datum van deze brief te presenteren.

Ik merkte op dat de voorwaarden van mijn arbeidsovereenkomst (of de collectieve arbeidsovereenkomst of bedrijf overeenkomst ...) een bericht te versturen van een term (specificeren). Echter, en ondanks, zoek ik de gelegenheid om dit bericht niet uit te voeren, en dus het bedrijf verlaten aan het (specificeer gewenste vertrekdatum), waarmee een eind kwam mijn arbeidsovereenkomst.

Op mijn laatste dag van het werk in het bedrijf, vraag ik u vriendelijk te brengen om me een ontvangstbewijs voor definitieve afrekening, één werk en een certificaat arbeidsbureau.

met vriendelijke groet

Een ontslagbrief dient bij aangetekend schrijven met ontvangstbewijs met de naam en het adres van de werknemer in de linkerbovenhoek, en die van de werkgever (of diens vertegenwoordiger) rechtsonder.

werkloosheid

Voordat u uw brief, moet u weten dat, in principe, is een ontslag geen recht op werkloosheid en dus tot de door Employment Pole betaalde uitkeringen. Maar er zijn uitzonderingen op deze, zoals sommige ontslag, vertel "legitieme aftreden"Zijn recht op een werkloosheidsuitkering. Om ze te kennen, kunt u de lijst van ontslagen die werkloze recht te raadplegen.

In tegenstelling tot ontslag, conventionele inbreuk kwalificeert systematisch de betaling van de werkloosheidsuitkeringen. Deze vorm van beëindiging van de arbeidsovereenkomst recht ook de betaling van de contractuele ontslagvergoedingen die soms een aanzienlijke hoeveelheid kan bereiken. De werknemer die wil zijn bedrijf te verlaten heeft er alle belang in het proberen te onderhandelen over een contractuele beëindiging. Het moet in dat geval de aanpak van een conventionele verzoek tot beëindiging brief aan zijn werkgever, de laatste is echter, is niet gebonden te accepteren.

Zie ook

  • Out on leparticulier.fr conventionele: het is beter om de oorzaak te ondergaan

Ontslag Template LetterDownload dit artikel (PDF)
Geplaatst door ericRg. Dit document met als titel "ontslag Model» uit Rechts-Finance (Droit-finances.commentcamarche.net) is auteursrechtelijk beschermd.Elke reproductie of gehele of gedeeltelijke weergave van deze site op welke wijze dan ook zonder de uitdrukkelijke toestemming is interdite.charger dit artikel (PDF