Hoe hoofdletter E met de nadruk

Het gebeurt regelmatig dat u een tekst waarvan de eerste letter begint met een geaccentueerde letter een hoofdletter te typen. Echter, het toetsenbord van een computer geen é (e acute accent) of (A grave accent) profiteren. Er zijn manieren om dit probleem te omzeilen!

Hoe hoofdletter E met de nadruk

De opties van uw kantoor software

Het inbrengen van de belangrijkste geaccentueerd hoofdletters in het Frans, afhankelijk van uw kantoorsoftware, kan automatisch worden uitgevoerd.

Voorbeeld Word:

versies voor 2007:


-menu Extra

-Tab Edit: geaccentueerd hoofdletters

versies na 2007:


-Office knop of File,

-Opties voor Word

-verificatie
in paragraaf "Wanneer de spellingcontrole van Microsoft Office-programma's", Check: Hoofdletters met accenten in het Frans

onze video


Copy-paste

De eenvoudigste oplossing, zij het enigszins vervelend is om een ​​tekst die dergelijke tekens met accenten en het kopiëren en plakken te vinden. Key behulpzaam accenten hieronder letters:

A a a a Ä Å Æ Ç V V V V i i i d e o o o o o o u u u Ü OE Yy

kortere weg

Voor elk van deze brieven, is er een mogelijkheid van het bedrijf de ALT-toets en het typen van het Unicode-teken code. Hier zijn de codes voor de belangrijkste letters met accenten:

Á = 181 alt
 alt = 182
In alt = 183
à = 199 alt
Alt = Ç 128
È = 212 alt
D = 144 alt
Alt = Ë 211
Ê alt = 210
Alt = N 165
Ö alt = 153
Ú alt = 233
Û alt = 234
Ù alt = 235
Alt = Ü 154

De drijvende aandacht

Voor acute en ernstige accenten op hoofdletters. Dit is een belangrijke combinatie om te bereiken voordat het invoeren van uw hoofdletter:


-accent aigu: Ctrl + '(toets 4 van de bovenste rij van het toetsenbord) en voer de letter

-accent grave: Ctrl + Alt + `(toets 7 van de bovenste regel van het toetsenbord) en voer de letter

tekentabel

De laatste oplossing is om het karakter tafel Windows gebruiken.

Om dit te doen, klikt u op Start / Accessoires / Opdrachtprompt

Voer vervolgens de volgende opdracht: Tekenkaartvenster

toetsenbord BEPO

Tot slot is er een toetsenbord, waarvan de toetsen lay-out is speciaal ontworpen om het invoeren van tekst te optimaliseren in het Frans en het zetten tekens met accenten vaak gebruikt in Franse direct toegankelijk. Dit is het toetsenbord Bepo.

in video

Trucs voor PC en smartphone met AppsTV

Hoe hoofdletter E met de nadrukDownload dit artikel (PDF)
Originele artikel gepubliceerd door owilson. Vertaald door Jeff. Dit document met als titel " Hoe hoofdletter E met accent "uitKioskea (Www.commentcamarche.net)wordt onder de Creative Commons-licentie beschikbaar gesteld.U kunt kopiëren, wijzigen kopieën van deze pagina, onder de voorwaarden die de vergunning gestelde voorwaarden,als deze nota blijkt duidelijk.Download dit artikel (PDF