beleefd vormen – voorbeelden en tips

beleefd vormen - voorbeelden en tips

Vind de juiste aanhef naar uw brief met onze voorbeelden en advies te beëindigen. Gegroet om te concluderen een brief in overvloed. Beter om het simpel door het vermijden van de verwarde uitdrukkingen of stijl fouten te houden.

De begroeting is niet de bepalende factor van een e-mail. Het is dan ook het grootste deel van de tijd, een formaliteit waarop er wordt weinig gezegd ... als weinigen weten de regels van tevoren formule fouten te voorkomen.

ik ga akkoord

De lijst van expressies die volgen zijn de standaard beleefde zinnen meestal gebruikt om een ​​brief af te maken.

 • Gelieve, Dear Met vriendelijke groet;
 • Hoogachtend, Mijnheer, de verzekering van mijn zeer bijzondere hoogachting;
 • Gelieve, mevrouw, mijnheer, de uitdrukking van mijn zeer bijzondere hoogachting;
 • Gelieve, mevrouw, mijnheer, de verzekering van mijn bijzondere hoogachting;
 • Gelieve, mevrouw, mijnheer, mijn respect (of "mijn oprechte") Groeten;
 • Gelieve, mevrouw, mijnheer, de verzekering van mijn bijzondere hoogachting.
 • Gelieve, mevrouw, mijnheer, mijn zeer bijzondere hoogachting.
 • Gelieve, mevrouw, mijnheer, mijn respectvolle eerbetoon.

Wanneer een vrouw voor een man of vice versa, is het raadzaam om een ​​andere dan de formule die de uitdrukking te gebruiken "mijn gevoelens".

Het advies van Eric Roig, oprichter en directeur van droit-finances.net

In afwachting van uw reactie

Als je een sollicitatiebrief te sturen en u een reactie of overeenkomst van de beller te verwachten, kunt u kiezen voor een van de volgende beleefdheden.

 • In afwachting van uw reactie, dan kunt u, Mevrouw de Voorzitter, Mijnheer, de verzekering van mijn zeer bijzondere hoogachting.
 • In afwachting van uw akkoord, dan kunt u, Mevrouw de Voorzitter, Mijnheer, de verzekering van mijn zeer bijzondere hoogachting.
 • In de hoop voor een snelle reactie van u, dan kunt u, Mevrouw de Voorzitter, Mijnheer, de verzekering van mijn zeer bijzondere hoogachting.

Om beter te beschermen uw rechten,
Blijf op de hoogte met gratis droit-finances.net Letter

applicatie onderhoud

Wilt u een aanvraag voor een sollicitatiegesprek verzoek door middel van een brief van de aanvraag voor een baan, kunt u ook deze wens in uw formule. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een formule zoals Hield me tot uw beschikking voor een aanstaande interview, vraag ik u om te accepteren ...

Dear?

Als u de identiteit van de beller weet, doe er niet dat "mevr" of "man"maar niet "De heer Dupont" of "Mrs. Durand". Evenzo, doe er niet "geachte heer" of "Geachte mevrouw"Welke zijn uitingen gereserveerd voor familieleden of commerciële bedrijven indien zij spreken aan hun klanten.

Je moet altijd schrijven man of mevr met een hoofdletter.

In het kort, man schrijft Dhr. en niet Mr (Common fout).

U kunt tevens de ontvanger van zijn functie. Voorbeelden: meester voor een advocaat of notaris, doctor voor een arts.

Als je praat met een "persoonlijkheid" (Burgemeester, Reeve, Principal, justitie, rechter, etc.), dan kunt u deze formule te gebruiken:

 • Gelieve, meneer ..., de uitdrukking van mijn zeer bijzondere hoogachting.
 • In afwachting van uw reactie, dan kunt u accepteren, meneer ..., de uitdrukking van mijn respectvolle gevoelens.

Met vriendelijke groeten

Als u een e-mail of een informele brief schrijven, kunt u kiezen voor kortere vormen van beleefdheid. De keuze van de formule is afhankelijk van de identiteit van de ontvanger (office collega, klant, leverancier, vriend, etc.).
Indien de persoon aan wie u spreekt is niet in de buurt, maar een kennis, beter kiezen voor het soort formules Met vriendelijke groet, hartelijk, Groeten, etc. Als je aan gehouden spreken, kunt u het type formules vriendelijke, vriendschappen of vriendelijke groeten.

mail

Bij het schrijven van een e-mail, eerder de voorkeur aan een snelle formule is beknopt. In de praktijk, de meest gebruikte uitdrukking "Met vriendelijke groeten"Waaronder bij het verzenden van e-mails gegroepeerd. U kunt ook gebruik maken van een beetje meer formeel gezien als de uitdrukking "oprecht". Als u bijzonder dicht bij uw bestemming, kunt u nog steeds kiezen voor soort uitdrukkingen "oprecht" of "Tot binnenkort".

sollicitatiebrief

Als u op zoek bent naar een baan, moet u uw brief met een aanhef te beëindigen. Bovengenoemde termen kunnen dus worden gebruikt bij het schrijven van een sollicitatiebrief. Er moet echter een aantal fouten worden vermeden, en zie onze tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief.

in het Engels

Als u een brief in het Engels te schrijven, uiteraard niet proberen om letterlijk te vertalen naar het Frans bovenstaande formules! Echter, kunt u specifiek gebruik maken van een van de volgende formules:

 • Hoogachtend (Als je niet te noemen naam van de ontvanger);
 • Sincerely Yours (Als u genoemde naam van de ontvanger).

in het Duits

Voor de Duitse begroeting, u kunt bijvoorbeeld kiezen voor de expressie mit freundlichen Grüßen die de meest gebruikte formule.

mail

Voor modellen en andere tips voor het schrijven van uw e-mail, kunt u ook:

 • Onze tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief;
 • Meer dan 250 briefsjablonen gratis beschikbaar.

Zie ook

 • op leparticulier.fr De keuze van de TU of vous op het werk

beleefd vormen - voorbeelden en tipsDownload dit artikel (PDF)
Geplaatst door asevere. Dit document getiteld "Aansprekingsvormen - voorbeelden en advies" uit Rechts-Finance (Droit-finances.commentcamarche.net) is auteursrechtelijk beschermd.Elke reproductie of gehele of gedeeltelijke weergave van deze site op welke wijze dan ook zonder de uitdrukkelijke toestemming is interdite.charger dit artikel (PDF