Presidential 2017 – Data van Verkiezingen

Toen waren de 2017 presidentsverkiezingen? Hoe zijn ze georganiseerd? De verkiezing tijdschema en het verloop van de presidentiële campagne die leiden tot de verkiezing van Emmanuel Macron.
Presidential 2017 - Data van Verkiezingen

dagen polls

De exacte data van de 2017 presidentsverkiezingen werden vastgesteld op de Raad van Ministers van 4 mei 2016. De eerste ronde werd vastgesteld op Zondag 23 april, 2017 terwijl de tweede ronde werd gehouden op Zondag 7 mei, 2017.
De 2017 wetgeving zal plaatsvinden een paar weken na de presidentsverkiezingen.

Vanwege het tijdsverschil, in de tweede ronde, de kiezers gestemd zaterdag 6 mei in Frans-Polynesië, Guadeloupe, Martinique, Guyana, Saint-Pierre en Miquelon, Saint-Barthélemy en Saint-Martin. In de 1e ronde, stemde ze zaterdag 22 april.
De Franse presidentsverkiezingen werden gehouden een paar maanden voor de Duitse federale verkiezingen van 2017. Ze nemen plaats 6 maanden na de Amerikaanse verkiezingen in 2016, die de overwinning van Donald Trump zag.

onze video

Het advies van Eric Roig, oprichter en directeur van droit-finances.net

Discussie tussen de twee torens

Een debat tussen de twee finalisten, Marine Le Pen en Emmanuel Macron, vond plaats tijdens deze periode tussen de twee rondes, op 3 mei. Het werd gemodereerd door journalisten Christophe Jakubyszyn (TF1) en Nathalie Saint-Cricq (France 2).

Programma en belijdenis van het geloof

De programma's van de twee kandidaten in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen kan online worden gedownload als PDF-bestanden. Deze beroepen van het geloof om kiezers per post verzonden.
 • Download de geloofsbelijdenis van Marine Le Pen;
 • Download de geloofsbelijdenis van Emmanuel Macron.

Bekendmaking resultaten

De resultaten werden aangekondigd door de media vanaf 20 uur op de avond van elke stemming. Maar het was niet de officiële ramingen en resultaten.

De dagen van de officiële resultaten door de Constitutionele Raad zijn ingesteld op respectievelijk 26 april 2017 voor de scores van de eerste ronde en 17 mei 2017 voor die van de tweede ronde.

Naar Frankrijk te leiden, de nieuwe president van de republiek, Emmanuel Macron, zal een meerderheid in de Nationale Vergadering nodig. Dit zal vereisen dat zijn beweging (en de mogelijke bondgenoten) won ook de parlementsverkiezingen van juni.

Lijst van kandidaten

De tweede ronde van 7 mei ontpit de twee gekwalificeerde kandidaten in de 1e ronde: Marine Le Pen en Emmanuel Macron. Beide kandidaten kwam top, op 23 april, respectievelijk:

 • 24.01% van de stemmen voor Emmanuel Macron;
 • 21.30% van de stemmen voor de Marine Le Pen.

11 kandidaten liep in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen.

De definitieve lijst van kandidaten bekend is sinds 18 maart, toen de opname van de 500 verwijzingen door de Constitutionele Raad werd gesloten. De lijst van kandidaten voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen was als volgt (in alfabetische volgorde):

 • Nathalie Arthaud (LO LO);
 • François Asselineau (Popular Republikeinse Unie, UPR);
 • Jacques Cheminade (Solidariteit en Progress, SP);
 • Nicolas Dupont-Aignan (Frankrijk Sta op, DLF);
 • François Fillon (Republikeinen, RS);
 • Benoit Hamon (Socialistische Partij, PS);
 • Jean Lassalle;
 • Marine Le Pen (Front National, FN);
 • Emmanuel Macron (lopen, EM);
 • Jean-Luc Mélenchon (Links Front, FG);
 • Philippe Poutou (Nieuwe Anti-Kapitalistische Partij-NPA).

De officiële publicatie van de lijst van de presidentskandidaten is gepubliceerd in het Publicatieblad van 21 maart 2017.

Naar aanleiding van een aankondiging op 22 februari, François Bayrou - die een kandidaat in de laatste drie presidentsverkiezingen was - zal niet staan ​​voor deze verkiezingen. Voormalig kandidaat Modem verzameld om de kandidatuur van Emmanuel Macron.

Bovendien is de ecoloog kandidaat Yannick Jadot formeel ingetrokken zijn kandidatuur op 23 februari naar aanleiding van een overeenkomst met de socialistische kandidaat Benoît Hamon.

Voorwaarden om te stemmen

Om te stemmen voor de president, moet u de Franse nationaliteit hebben, worden belangrijk, geniet van uw burgerlijke en politieke rechten en worden geregistreerd als kiezer. In principe moet u zich inschrijven op de kiezerslijst vóór 31 december 2016 's avonds om te stemmen in 2017. Maar uitzonderingen bestaan, echter.
Major beschermd door een maatregel van de voogdij of curatele kunnen stemmen voor de president.

kiezerslijsten

Als recente verhuizing, moet u zich registreren op de kieslijsten van de nieuwe heup. Als je dat niet doet, zul je stemmen in je oude stad, tenzij dat je haar kieslijsten schreven.

Om ervoor te zorgen dat u goed op de lijsten, moet u contact opnemen met uw stad via de telefoon, een aantal gemeenten (Parijs, Lyon, Marseille, ...) aan deze online initiatieven op hun websites te bereiken. Beroep kan worden ingesteld om te stemmen als je niet op de lijsten, en uw oude stadhuis u niet op de hoogte van uw straling, zien en doet een beroep om te stemmen in het geval van rechteloosheid.

stemkaart

Als u de electorale kaart niet kan vinden, geen paniek: controleer de formaliteiten om te stemmen in het geval van verloren kiezerskaarten.

stemmen op afstand

Om te stemmen voor het presidentschap, is het noodzakelijk om naar het stembureau of stemmen bij volmacht. Het is niet mogelijk om te stemmen per post of internet.

volmacht

Als je niet naar uw stembureau op de verkiezingsdag kon krijgen, kon je nog steeds bij volmacht stemmen (zie wat te doen).

Merk op dat in de gebieden A en B, de dag van de 1e ronde viel tijdens de data van Pasen 2017. De inwoners van deze gebieden ging op vakantie op dag van de verkiezingen zou daarom het opzetten van een volmacht te stemmen.

witte stemming

Blanco stemmen worden geteld in de presidentsverkiezingen. Hun aantal wordt onderscheiden van ongeldige stemmen. Zie de regels en de telling van de witte stemming voor het presidentschap.

Uren van polling

Stembureaus open om 08:00. Een belangrijke verandering vond plaats na de 2017 presidentsverkiezingen: de planning van de polls sluiten is nu ingesteld om 19 uur in alle gemeenten. Echter, lokale uitzonderingen zijn mogelijk voor sluiten van de handel op 20 uur.

Voorheen werd de sluitingstijd in het algemeen ingesteld om 18u in de openbare zwak of matig bevolkt en 20u in de grote steden. Deze nieuwe regel is bedoeld om lekkages in het begin vertelt voorkomen tot 18u voor de polls in alle steden gesloten.

Frans in het buitenland

De Fransen in het buitenland kon stemmen voor het presidentschap als ze zijn opgenomen op consulaire kieslijst. Anders is het nog steeds mogelijk om te stemmen in Frankrijk voor degenen die op een lijst van de kiezers voor een Franse commune, met inbegrip van het geven van proxy.

De Franse expats worden automatisch geregistreerd op de consulaire kieslijsten als ze worden opgenomen in het register van de Franse buiten Frankrijk. Als u niet in het register, dan kunt u altijd uw inschrijving op een consulaire kieslijst vragen contact op met uw ambassade of consulaat.

In principe wordt de datum van de stemming uit het buitenland Frans op dezelfde dag als die voor het Franse leven in Frankrijk bevestigd. Dus m 23 april (1e ronde) en 7 mei (2e ronde). Echter, vanwege het tijdsverschil, de peilingen zal worden respectievelijk gehouden op 22 april en 6 mei voor expats wonen in Amerika.

Controle van de stemming

Om het risico van fraude of verstoring van de stemming te voorkomen, ongeveer 2.000 afgevaardigden naar de rol Constitutionele Raad was om het functioneren van de stembureaus te controleren. Deze afgevaardigden worden gekozen uit de bestuurlijke en gerechtelijke magistraten.

Verwijzingen

Wat betreft de laatste presidentsverkiezingen, kandidaten waren allemaal bij elkaar ten minste 500 gekozen sponsoring om hun kandidatuur te valideren. Met een verandering in 2017: nu, handtekeningen worden direct doorgestuurd naar de Constitutionele Raad door de ondertekenaars verkozen. De nieuwe sponsoring werden minstens twee keer per week gepubliceerd als en op de website van de Raad van Bestuur. De eerste publicatie vond plaats op 1 maart.

De deadline voor het indienen van sponsoring werd vastgesteld voor vrijdag 17 maart om 18 uur. De Constitutionele Raad publiceerde de laatste nummers van de handtekeningen elke kandidaat de volgende dag (zaterdag 18 maart). De kandidatenlijst werd vervolgens officieel gepubliceerd in het Publicatieblad.

Talk Time

De regels inzake spreektijd kandidaten zijn gewijzigd ten opzichte van de presidentiële 2017 tot en met 10 april had een beginsel van billijkheid het oude beginsel van gelijkheid vervangen.
Om ervoor te zorgen dat de media vormt van dit principe van het eigen vermogen gerespecteerd, CSA rekening gehouden met de representativiteit van de kandidaten. Dit werd bepaald door de resultaten van de verkiezingen van de afgelopen jaren, alsmede enquêtes door enquêteurs. Hij werd ook rekening houdend met de bijdrage van elke kandidaat om de animatie van het verkiezingsdebat.

Dit aandelen principe van toepassing was op de datum van de officiële start van de campagne, ingesteld op 10 april 2017. Echter, in de twee weken voorafgaand aan de eerste stemronde, elke kandidaat geprofiteerd van de dezelfde hoeveelheid tijd in media ongeacht de veronderstelde belang electoraal: dit is de terugkeer van het beginsel van gelijkheid van de spreektijd, die duurde tot het einde van de campagne van de 1e ronde, die voor vrijdag 21 april om middernacht .

Voor meer informatie, kunt u de regels van de distributie en het tellen van de spreektijd voor presidentskandidaten te raadplegen.

activa Verklaring

Elk van de 11 presidentskandidaten moest zijn verklaring van activa met de Hoge Autoriteit bestand voor de transparantie van het openbare leven (rekeningen en bank boeken, onroerend goed, effecten, levensverzekeringen, enz.). Nieuw sinds de presidentiële: Alle verklaringen van de kandidaten kan nu online worden bekeken op het internet via de website van de HATVP. De asset verklaringen zijn online sinds 22 maart 2017. Ze waren open tot 1 toren datum waarop alleen de verklaringen van de twee overgebleven kandidaten beschikbaar blijven.

Voor meer informatie en toegang tot de verklaringen van de kandidaten, kunt u de regels te raadplegen voor de verklaring van de activa van de kandidaten voor de presidentsverkiezingen in 2017.

campagne kosten

De financiering voor de campagne elke kandidaat is onderworpen aan strenge controle regels. Maxima voor de bedragen van de campagne kosten, waarvan een deel door de staat kunnen worden vergoed op basis van de score van de kandidaat. Zie regels en de terugbetaling van de presidentiële campagne.

Datum van de primaire

Onder Republikeinen, naar Europa Ecologie - De Groenen en de Socialistische Partij primaire werden gehouden voor de presidentiële om een ​​kandidaat die respectievelijk de andere partij te vertegenwoordigen in de eerste ronde van de verkiezingen aan te wijzen.

De Republikeinen (LR)

Onder primaire Republikein vond plaats in november vorig jaar. Hun data zijn vastgesteld op 20 november 2016 (eerste ronde) en 27 november 2016 (2e ronde).

Tijdens de eerste ronde, François Fillon kwam ruim voor de stemming voorsprong op Alain Juppé. De tweede ronde aldus ontpit twee kandidaten. Dit is de voormalige minister-president Nicolas Sarkozy (wie hij werd uitgeschakeld in de 1e ronde) won de verkiezingen met een duidelijke voorsprong op Alain Juppé.

Deze stemming was niet voorbehouden aan de leden LR. Elke kiezer zou inderdaad kunnen stemmen in de primaire rechts en midden als het een aantal voorwaarden voldaan. Zie hoe goed primaire stem rechts.

Socialistische Partij (PS)

Socialistische primaire vond plaats aan het einde van januari 2017.

De eerste ronde werd vastgesteld op 22 januari 2017. De twee belangrijkste kandidaten zijn Benoit Hamon en Manuel Valls.

Dit is Benoît Hamon, die uiteindelijk won in de tweede ronde (met 58% van de stemmen), een week later, zondag 29 januari

EELV

De kandidaat van Europa Ecologie - The Greens is ook door zijn partij genomineerd na een primaire. Het is Yannick Jadot, die de voordracht op 7 november gewonnen.

23 februari 2017, de ecoloog kandidaat uiteindelijk trok zijn kandidatuur in het voordeel van die van de PS-kandidaat, Benoît Hamon.

Foto credits: © Atlantis - Fotolia.com
Presidential 2017 - Data van VerkiezingenDownload dit artikel (PDF)
Geplaatst door Matthew-B. Dit document met als titel "Presidential 2017 - Data van Verkiezingen» uit Rechts-Finance (Droit-finances.commentcamarche.net) is auteursrechtelijk beschermd.Elke reproductie of gehele of gedeeltelijke weergave van deze site op welke wijze dan ook zonder de uitdrukkelijke toestemming is interdite.charger dit artikel (PDF