kerstgratificatie in 2017

De bonus van Kerstmis in 2017 wordt binnenkort bekend gemaakt. Wie heeft recht op dit jaar? Wanneer zal het worden betaald? De bedragen, voorwaarden en de datum van betaling van de kerstgratificatie van december 2017.
kerstgratificatie in 2017

vernieuwing

Elk jaar in december sinds 1998, de Fransen met weinig middelen en de begunstigden van bepaalde sociale bijstand (RSA, ASS, ...) hebben recht op extra hulp in de maand ontvangen: de kerstgratificatie.

De verlenging van deze premie voor het einde van 2017 is nog niet aangekondigd door de regering Macron. Zoals elk jaar wachten tot eind november - begin december aan de minister van Sociale Zaken formaliseert deze betaling.
De aankondiging van de betaling van de kerstgratificatie voor de maand december 2016 was, bijvoorbeeld, in het bijzonder laat sinds het in de ochtend van dinsdag 13 december werd gemaakt door de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid van de tijd, Marisol Touraine.

Tot op heden, noch Emmanuel Macron of Edouard Philippe noch zijn ministers hebben gesproken over de betaling van de kerstgratificatie in december 2017. Maar behalve verrassing, moet de steun dit jaar worden gehandhaafd.
Een aankondiging dat de regering zou tellen Macron verwijder de kerstgratificatie deze zomer op het internet circuleert. Het was een valse informatie oorspronkelijk verspreid een parodie website. Geen advertenties voor het onderdrukken van de kerstbonus in 2017 werd gemaakt door de overheid.

stappen

De kerstgratificatie treft ongeveer 2,5 miljoen Fransen, maar niet alle betaalde hetzelfde bedrag voor dezelfde. De kerstgratificatie aan begunstigden zijn betaald door de RSA CAF moet dus worden onderscheiden van die van de andere begunstigden betaalde steun door het centrum van de werkgelegenheid. Echter, in een geval als in de andere, geen stappen moeten worden bereikt door de begunstigden: ze worden automatisch recht op betaling van de premie door middel van een transfer naar hun bankrekening. Geen kerstgratificatie aanvraagformulier dient te CAF of werkgelegenheid centrum worden gestuurd.

onze video

Het advies van Eric Roig, oprichter en directeur van droit-finances.net

Voor al uw rechten en voordelen,
Blijf op de hoogte met gratis droit-finances.net Letter

RSA

De overgrote meerderheid van de begunstigden van de kerstgratificatie zijn RSA ontvangers. Maar het bedrag van de premie is niet hetzelfde voor alle begunstigden, omdat het afhankelijk van de samenstelling van hun huizen. Het punt van deze uitzonderlijke premie CAF betaald.
Als u melden bij de Agricultural sociale zekerheid, zal de eindejaarsuitkering automatisch worden betaald door de MSA, zolang u voldoet aan de geldende voorwaarden.

termen

Belangrijke opmerking: steun alleen wordt uitgekeerd aan begunstigden die de RSA voor de maanden november of december 2017. De personen die de premie van de activiteit ontvangt dus niet ontvangen, zoals ontvangers die beginnen de RSA te raken, dat onder de januari 2018 (met de eerste tranche van de RSA in februari).

bedrag

Net als in voorgaande jaren, heeft het bedrag van de premie vorig jaar niet te verhogen. Zij moeten ook hetzelfde blijven in 2017. Deze cijfers zijn opgenomen in de volgende schaal.

samenstelling huishoudenbedrag
Slechts één persoon152,45 euro
Paar zonder kinderen of een persoon met een kind 228,67 euro
Echtpaar met een kind of een persoon met twee kinderen 274,41 euro
Paar met twee kinderen320,14 euro
Alleenstaande met drie kinderen335,39 euro
Paar met drie kinderen381,12 euro
Single met vier kinderen396,37 euro
Paar met vier kinderen442,10 euro
Voor elke extra persoon 60,98 euro

Uw kinderbijslagfonds daarom berekenen het bedrag van uw kerstgratificatie, rekening houdend met uw gezinssituatie. Een kerst bonus wordt uitgekeerd per huishouden.

De betaling van de kerstgratificatie erin zouden slagen een verhoging van de maandelijkse RSA in 2018. Zie ook de bedragen van de RSA.

betalingsdatum

Wanneer de kerstgratificatie in december 2017 zal ze worden betaald?

Als de kerstgratificatie in 2017 werd vernieuwd, moet de datum van betaling ongeveer hetzelfde in 2016 zijn.

Vorig jaar, en rekening houdend met de bank vertragingen, de begunstigden van de kerstgratificatie ontvingen hun transfer naar hun rekening tussen donderdag 15 en maandag 19 december, 2016. De betaling in 2017 zou moeten plaatsvinden in dezelfde periode, c dat wil zeggen, enkele dagen voor de data van de kerstvakantie in 2017.

Nauwkeurigheid: Als u de RSA sinds december 2016 aan te raken, CAF niet betaalt u de kerstgratificatie aan het begin van januari 2017. Het zou hetzelfde zijn dit jaar, RSA begunstigden als van december 2017 moet daarom de bonus te ontvangen dat vanaf januari 2018.

Als vorig jaar dat u niet de kerst bonus krijgt als u aan de voorwaarden om te profiteren (of je krijgt een kerst bonus waarvan het bedrag lager is dan je recht op had), moet u Neem contact op met Caf om de redenen voor niet-betaling te leren kennen en eventueel af te dwingen uw rechten. De redenen kunnen veel (CIF fout, verlies van het BNI van uw bankrekening, betalingsvoorwaarden langer wordt voldaan, updaten uw weigering om rekening te houden met de gezinssituatie, etc.) zijn.

afdeling

Sommige ontvangers van RSA hoofd van de bevolking in de Bouches-du-Rhône (13) kunnen meestal profiteren van extra bonus van Kerstmis in de vorm van kortingsbonnen: het uitzicht en de bonus van Kerstmis betalingsvoorwaarden door het provinciaal bestuur betaald . Voor deze ontvangers, deze steun is in aanvulling op de kerstgratificatie op nationaal niveau. Het departement zal vermoedelijk dit jaar uit te breiden van het apparaat.

Andere lokale overheden (Corse-du-Sud, Versailles Puteaux) betalen ook een kerstgratificatie, onder omstandigheden en in verschillende vormen.

2017 arbeidsbureau

Gewoonlijk wordt de eindejaarsuitkering ook aandacht besteed aan bepaalde afnemers niet aanraken van de RSA, maar werkgelegenheid centrum aids. Deze betaling voor de begunstigden van de specifieke solidariteitstoelage (ASS), de pensioengerechtigde gelijkwaardige uitkering (AER), de ramp recovery flat-rate, de overgangsperiode prime Solidariteit (PTS) en de toewijzing overgangsperiode solidariteit (ATS). Voor deze begunstigden, de criteria voor de berekening van de kerstgratificatie is niet dezelfde als die van toepassing zijn op RSA begunstigden.

bedrag

Voor ontvangers van de kerstgratificatie die de RSA niet aanraakt, wordt het bedrag van de premie vastgesteld op 152,45 euro. Dit is een vast bedrag: het is niet verhoogd met het aantal mensen dat in het huishouden (in tegenstelling tot het geval van RSA begunstigden).

betalingsdatum

Voor deze begunstigden, is de premie niet door de CAF, maar het centrum van een betaalde baan. Vorig jaar heeft de betaling van de kerstgratificatie door werkgelegenheid centrum begon na 13 december.

Zoals voor RSA begunstigden worden de betalingen automatisch gemaakt zolang u aan de voorwaarden om te profiteren van de kerst bonus. Geen formaliteiten moeten worden ingevuld bij het arbeidsbureau.

Echter, als je niet beschikt over een transfer van werkgelegenheid centrum krijgt als u aan de vereisten om deze bijstand ontvangen, moet u contact opnemen met uw kantoor arbeidsbureau om uw recht doen laten gelden op de premie.

toenemen

De bedragen van de kerstgratificatie zal toenemen dan de afgelopen jaren. In 2016 was er geen toename in de bijstand hoeveelheden blijven bevroren, net als in voorgaande jaren. Een gel die a priori voor Kerstmis 2017 moet worden voortgezet.

Werkloosheid en invaliditeit

Indien het dienstverband centrum betaalt de kerstgratificatie aan begunstigden van SSA, het oor en de ATS, echter, die teistert "eenvoudig" Basic werkloosheidsuitkering (dotatie aan de terugkeer op de arbeidsmarkt te helpen (AER)) geen betaling ontvangen. De meerderheid van de werklozen gecompenseerd door Pôle Emploi dus geen Kerstmis bonus (echter, de langdurig werklozen die de RSA kan waarnemen).

Het is hetzelfde voor de begunstigden van de premie bedrijf door het CAF, die van AAH (toelage voor gehandicapte volwassenen) of Aspa (bv minimum leeftijd) betaald, die ook niet het recht hebben betaling van de kerstgratificatie.

alleenstaande moeders

Voorheen werd de kerst bonus toegekend aan de houders van het KMI, werkzoekenden op het einde rechts het waarnemen van de specifieke solidariteitstoelage (ASS) of pensionering gelijkwaardige uitkering (AER). Maar de alleenstaande moeders die hun (s) kind (eren) begunstigden van de Single Parent Allowance te verhogen werden uitgesloten.

Nu is de eindejaarsuitkering uitbetaald aan alle personen die de RSA in plaats van de RMI of de API, dus ook alleenstaande moeders.

valse e-mail

Let op: de aanpak van de datum van betaling van de kerstgratificatie, kan frauduleuze e-mails te verplaatsen om te proberen de bankgegevens van de begunstigden krijgen. Deze e-mails worden phishing-pogingen van de uitgevende instelling, imiteert CAF of arbeidsbureau. Wees dus uiterst voorzichtig als u dergelijke e-mails in je inbox.

Blijf op de hoogte van uw rechten.
Abonneer je gratis op de brief van droit-finances.net.

kerstgratificatie in 2017Download dit artikel (PDF)
Geplaatst door Matthew-B. Dit document met als titel "De Bonus van Kerstmis 2017" uit Rechts-Finance (Droit-finances.commentcamarche.net) is auteursrechtelijk beschermd.Elke reproductie of gehele of gedeeltelijke weergave van deze site op welke wijze dan ook zonder de uitdrukkelijke toestemming is interdite.charger dit artikel (PDF