Welke documenten om een ​​auto te verkopen?

De lijst van de administratieve documenten die nodig zijn wanneer u verkoopt uw ​​auto is voorzien van diverse ondersteunende documenten. Hier zijn de formaliteiten die moeten worden nageleefd.

Bij een verkoop, moeten de sleutels van het voertuig aan de koper worden vergezeld van een aantal documenten die hieronder worden vermeld.
Welke documenten om een ​​auto te verkopen?

Verklaring van de overdracht

Bij de verkoop van uw auto, moet u de 15776 Cerfa toewijzingsinstructie voltooien. De volledige versie van dit formulier kan online worden gedownload.

Welke documenten om een ​​auto te verkopen? Download 15776 Cerfa online.

Dit document is gevuld in twee exemplaren: één voor de koper en één voor de verkoper.

onze video

Het advies van Eric Roig, oprichter en directeur van droit-finances.net

registratie Car

U dient het registratiebewijs verstrekken (of "grijskaart") Van het voertuig aan de koper.

Als het is de voormalige grijze kaart model (zonder afneembare coupon), moet het certificaat onder de woorden "verkocht" of "afgestaan", gevolgd door de datum en het tijdstip van de verkoop voertuig en uw handtekening.

Als dit het nieuwe model (met afneembare coupon), moet u de bovenkant van het attest in te vullen met de vermelding "verkocht" of "afgestaan" en voer vervolgens de datum en het tijdstip van de verkoop gevolgd uw handtekening . U moet ook de afneembare coupon met vermelding van de gegevens van de koper en de datum van verkoop en de ondertekening te voltooien. Deze coupon moet aan de koper te leveren: het zal toelaten om circuleren voor maximaal een maand, tot de ontvangst van het kentekenbewijs na zijn grijze kaart toepassing (op haar verzoek, de koper moet bij het met hem downloaden het kentekenbewijs aanvraagformulier).
Indien na het bewegen, het adres op het kentekenbewijs niet goed is, moet u het adres op de registratiekaart te wijzigen voordat de afronding van de verkoop. Zie hoe goed de adreswijziging online registratie.

Het is de koper om verder in de grijze kaart verandering overgaan, het aanpakken van de prefectuur. De verkoper heeft geen kosten aan te brengen (zie de prijs van een grijskaart).

Om beter te beschermen uw rechten,
Blijf op de hoogte met gratis droit-finances.net Letter

Certificaat van niet pandrecht

Je moet de koper met een certificaat van de administratieve situatie, genaamd te zorgen voor "verklaring van geen garantie." Bekijk en hoe u een certificaat van niet-aging te verkrijgen.

technische inspectie

Laatste delegaties: het bewijs van de technische keuring van het voertuig. Deze ontvangst is verplicht wanneer uw voertuig heeft meer dan 4 jaar en is niet ontheven van de technische inspectie. De technische controle moet minder dan 6 maanden, of minder dan 2 maanden in de zaak tegen een bedrijf-is voorgeschreven door de garage.

ontbrekende stuk

De verkoper moet de verkoper alle bovengenoemde documenten. Als een van hen ontbreekt, dient de koper betaalt geen geld (vooral in vloeibare!), Zelfs als de verkoper belooft hem het ontbrekende stuk later geven. Als de verkoper nog een betaling vereist, het is verdacht houding die verdenking van de koper zou moeten wekken.

verklaar verkoop

Binnen 15 dagen na de transactie, moet u de administratie van de verkoop op de hoogte. Om dit te doen, moet je gaan via de website van het Nationaal Agentschap van beveiligde documenten (mieren). Je hebt nodig:

  • een rekening openen;
  • klik aanpak "Ik verklaar een opdracht" ;
  • voltooien van de gevraagde informatie over de koper.

code opdracht

Zodra uw toewijzingsinstructie online voltooid, ontvangt u een code opdracht die u moet verstrekken aan de koper, zodat hij kan een aanvraag voor online registratie te krijgen.

verzekering

Vergeet niet om uw auto verzekering opzeggen vanaf de datum van de opdracht van het voertuig van kracht wordt. Om dit te doen, moet u een annulering brief sturen voor het verkopen van uw autoverzekering.

Autoverzekering zal worden opgeschort vanaf de datum van verkoop om middernacht. Om niet te rijden zonder verzekering, dan zal het de koper om het voertuig te garanderen (zie dus het kopen van een gebruikte auto en tijdelijke verzekeringen).

Controleer en betaalmethode

In de praktijk gebruikt autoverkopers vragen om te worden betaald door cheque. Deze betaling moet niet worden verward met de check "klassiek". Dit is een cheque uitgegeven door een bank voor rekening van de verkoper, namens zijn cliënt (de koper). Dit proces kan de verkoper om zeker niet te worden betaald met een ongedekte cheque en het geld zal daarom goed worden bijgeschreven op zijn bankrekening.

Niets verbiedt de verkoper om andere betalingsmethoden, waaronder bankoverschrijving. Maar het is niet gekozen in de praktijk als gevolg van de termijn, meestal 2 dagen. Dit veronderstelt dat de betaling wordt gedaan vóór of na de verkoop en levering van de sleutels aan het voertuig, en dus een relatie van vertrouwen tussen koper en verkoper.

Zie ook

  • Annuleren hun autoverzekering
  • Autoverzekering: de berekening van de tarieven
  • Koop Autoverzekering
  • leparticulier.fr te koop 1 2 gebruikte auto door een professional is onregelmatig

Foto credits: © Piotr Adamowicz - Fotolia.com
Welke documenten om een ​​auto te verkopen?Download dit artikel (PDF)
Geplaatst door Matthew-B. Dit document met de titel «Welke documenten om een ​​auto te verkopen? "Als gevolg van Rechts-Finance (Droit-finances.commentcamarche.net) is auteursrechtelijk beschermd.Elke reproductie of gehele of gedeeltelijke weergave van deze site op welke wijze dan ook zonder de uitdrukkelijke toestemming is interdite.charger dit artikel (PDF