Kbis: Kbis extract aanvraag online

Kbis: Kbis extract aanvraag online

Hier is hoe de K-bis extract van een bedrijf te regelen via de post of via een online applicatie. Dit juridisch document kan om een ​​ondernemer te worden verzonden in het kader van haar administratieve procedures, maar ook voor elke belanghebbende persoon die om informatie over een bedrijf te verkrijgen. Content, procedures, kosten ... herziening van de regels om te weten de Kbis extraheren aanvraag.

Definitie en inhoud

De Kbis extract is een rijke document. Het doet inderdaad figuur van "identiteitskaart" van de betrokken onderneming. Hij noemt in het bijzonder de identiteit van de bestuurders en de beslissingen van de rechtbank van koophandel in collectieve procedures tegen het bedrijf mogelijk geweest (backup, recovery of liquidatie).

De informatie in een Kbis zijn openbaar: iedereen kan een Kbis extract te vorderen.

Sinds 1 november 2013 een nieuwe K-bis extract model in werking getreden. Het bevat extra verwijzingen in vergelijking met het oude model. Onder deze omvatten, in het bijzonder van het bedrijf website domeinnaam of de NAF code (Frans activiteit nomenclatuur).

Voor een ondernemer, de zakelijke register extract ook kan bewijzen dat zijn bedrijf is geregistreerd bij de RCS (Handelsregister en bedrijven). Dit document stelt hem in staat om de juridische bestaan ​​van haar activiteiten te rechtvaardigen in tal van situaties. De K-bis extract kan bijvoorbeeld door een bank worden aangevraagd bij het openen van de bankrekening van het bedrijf, een distributeur bij de aankoop van professionele apparatuur of wanneer het bedrijf geldt voor een gesprek openbare biedingen.

onze video

Het advies van Eric Roig, oprichter en directeur van droit-finances.net

deugdelijkheid

Maar wees voorzichtig K-Bis extract niet te gebruiken "verouderd" als te oud. Sterker nog, in de meeste procedures, de geldigheid van de aangevraagde Kbis extract is 3 maanden. Om dit document regelmatig te verkrijgen zonder de maatregelen te nemen om elk verzoek, de bedrijven hebben de mogelijkheid om een ​​abonnement Kbis kopen voor een periodieke verzenden.

onderscheid

De Kbis extract van rechtspersonen bedrijven (een naamloze vennootschap bijvoorbeeld). Voor individuele bedrijven is een K-extract moeten vragen.

Het extract K bis alleen betrekking heeft op handelaren commerciële bedrijven. Het kan niet worden gebruikt voor ambachtslieden (die een uittreksel D1 moet u) als professionals (die moeten hun SIREN nummer door te geven).

Ten slotte moet de Kbis extract niet worden verward met de schuld van een bedrijf staat die kan worden gevraagd het register om de financiële gezondheid van een onderneming te waarborgen.

Verzoek Kbis extract

Hoe kan ik een Kbis te krijgen? Uw toepassing kan worden gemaakt op de site, per post of internet. De vraag naar K-bis extract is in alle gevallen te betalen (een paar euro).

het register

Het verzoek kan worden toegezonden aan de griffie van de Rechtbank van Koophandel, waarin het bedrijf is geregistreerd, op de locatie of per post.

Bestel online

Het commando kan ook online worden gemaakt via de website http://www.infogreffe.fr/infogreffe/jsp/information/extraitRcs.jsp de Kbis extract wordt vervolgens verstuurd per post of e-mail. Op de site, moet de aanvrager toe te passen door het invullen van ofwel de naam, acroniem en de naam van de vennootschap of haar Siren-nummer.

Nauwkeurigheid: bedrijven waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in de Elzas, de Moezel of Guyana kan een aanvraag niet online zijn.

Prijzen en tarieven 2017

Een Kbis is niet gratis. De kosten van een aanvraag voor K-bis extract van een paar euro. De Kbis tarieven in 2017 zijn:

  • 2,96 euro indien gevraagd op het terrein aan het hof;
  • 3,90 euro indien verzonden per e-mail;
  • Certificaat op het bestaan ​​van een collectieve procedure: 1,49 euro ter plaatse, 2,42 euro per post.

De prijs van een verzoek Kbis online (e-mail) in 2017 bedroeg 3,70 euro. (3,71 euro voor online overdracht verzoek van een certificaat met betrekking tot het bestaan ​​van een faillissementsprocedure).

Zie ook:

  • De samenvatting van al onze praktische informatie om een ​​bedrijf te starten;
  • Ons record op collectieve procedures.

Kbis: Kbis extract aanvraag onlineDownload dit artikel (PDF)
Geplaatst door Matthew-B. Dit document met als titel "Kbis: Kbis extract verzoek online» uit Rechts-Finance (Droit-finances.commentcamarche.net) is auteursrechtelijk beschermd.Elke reproductie of gehele of gedeeltelijke weergave van deze site op welke wijze dan ook zonder de uitdrukkelijke toestemming is interdite.charger dit artikel (PDF