Koop een gebruikte motorfiets – Vereiste documenten

Voordat de verkoop van een motorfiets, moet je aan bepaalde formaliteiten te vervullen. Update over de administratieve formaliteiten en de lijst van de vereiste documenten aan de koper.

Drie documenten die aan de koper aan wie moet worden geleverd u verkoopt uw ​​motorfiets: de grijze kaart (of "kentekenbewijs"), De on-garantiebewijs en de overdracht voertuig behoren.
Koop een gebruikte motorfiets - Vereiste documenten

registratie Car

Het is niet mogelijk om zijn motorfiets te verkopen zonder registratie. Dus je moet de koper te geven om te verkopen uw voertuig.

Je moet doorkruisen het document en schrijf het woord afgestaan of verkocht met vermelding van de datum en tijd van de verkoop gevolgd uw handtekening. Voor nieuwe auto licentie modellen moet de verkoper ook het afneembare coupon waarin met name de naam en het adres van de ontvanger op de rug te voltooien. De koper zal dan zelf dit deel te snijden.

Certificaat van niet-pand

U moet ook een certificaat van niet-garantie te leggen aan de koper. Dit document kan bewijzen dat uw voertuig niet is toegezegd en dat er niets voorkomt dat de overdracht van het kentekenbewijs.

Vandaag de dag is het niet langer noodzakelijk om naar prefectuur om een ​​certificaat van niet-belofte verkrijgen, aangezien deze formaliteiten online kan worden afgerond.

formulier Cerfa

Op het moment van verkoop, moet de verkoper en de koper dit formulier samen te voltooien Cerfa 15776 certificaat van de overdracht, en 2 exemplaren: de ene is gehouden door de verkoper, de andere wordt gegeven aan de koper.

technische inspectie

Het is niet nodig om een ​​technische controle van het voertuig vóór de verkoop, in tegenstelling tot de verplichtingen in het geval van verkoop van een auto van toepassing voor te bereiden. Er kon echter verkeersregels worden gewijzigd op dit punt, met de introductie van een verplichte technische controle voor de verkoop van motorfietsen en scooters in 2017.

aankoop

Als u de koper van het voertuig, hoeft geen geld te betalen aan de verkoper indien deze u niet de bovengenoemde documenten heeft gegeven. Je moet niet hetzelfde betalen als het belooft een of meer titel (s) ontbreekt (s) later te bieden.

Verklaring van de verkoop en de registratie

Na de afronding van de verkoop, moet de verkoper gaan via de website van de TSSA om de verkoop aan de administratie te melden. Zodra de online stappen voltooid, ontvangt een code opdracht die hij moet dan overdragen aan de koper, zodat zij haar grijskaart toepassing online te maken en het voertuig te registreren in zijn naam.

Foto credits: 123RF - Fabio Formaggio
Koop een gebruikte motorfiets - Vereiste documentenDownload dit artikel (PDF)
Geplaatst door Matthew-B. Dit document met als titel "Het verkopen van een gebruikte fiets - De volgende documenten» uit Rechts-Finance (Droit-finances.commentcamarche.net) is auteursrechtelijk beschermd.Elke reproductie of gehele of gedeeltelijke weergave van deze site op welke wijze dan ook zonder de uitdrukkelijke toestemming is interdite.charger dit artikel (PDF