Hoe om de kaart VTC krijgen

We moeten VTC kaart te krijgen, dat wil zeggen "auto met chauffeur", Voor het besturen van een hybride voertuig. Het trainen van voorwaarden voor de VTC kaart.

Na enige ervaring als dirigent rijbewijs B, moet u een schriftelijk examen, tenzij ze al een professionele ervaring. Zodra aan de voorwaarden is voldaan, VTC kaart krijgt om de prefectuur.

Voertuigen in aanmerking komen voor de kaart VTC

Voor VTC kaart, moet de aanvrager een voertuig met vier tot negen plaatsen, waaronder de bestuurdersplaats. De belasting motorvermogen moet groter zijn dan 120 pk en wordt het voertuig moet minder dan 6 jaar, tenzij er sprake is van een klassieke auto. Het comfort en de binneninrichting moet overeenkomen met een bepaalde standaard.

Examen zijn kaart VTC krijgen

VTC-kaart wordt alleen verstrekt indien de aanvrager voldoen aan bepaalde voorwaarden. Om te beginnen moet het bezit van een rijbewijs geldig is, heeft al meer dan 3 jaar. Als aan deze voorwaarde, moet hij naar de prefectuur van zijn woonplaats te verzoeken een certificaat van medische geschiktheid om te rijden.

De bestuurder moet dan slagen voor een examen op basis van multiple choice vragen (MCQs). Het is van deze verplichting vrijgesteld, indien hij in staat is om aantoonbare ervaring van ten minste één jaar als een professionele vervoer bestuurder van mensen die in de afgelopen 10 jaar.

onze video

Het advies van Eric Roig, oprichter en directeur van droit-finances.net

Vraag een visitekaartje VTC

Nadat de training voltooid is, de aanvrager ging naar de prefectuur waarop zijn woonplaats. Als hij woont in Parijs, ging hij naar het hoofdbureau van politie. Hij vult een applicatie VTC beroepskaart en hierbij de fotokopie van zijn rijbewijs, een bewijs van zijn opleiding, en een bewijs van adres. Het duurt een periode van twee maanden tussen de indiening van de aanvraag en de ontvangst van het visitekaartje.

Sinds 1 juli 2017 moet de aanvrager een betaling ten gunste van de nationale drukkerij maken produceert VTC kaart.

vignet

Hoe om de kaart VTC krijgen

Zodra het ontvangen VTC kaart, moet de bestuurder weer aan zijn beide voertuigstickers gemarkeerd "auto met chauffeur" en waarvan het model bovenaf tegen.

Het logo veranderd in 2017: de rode badge (foto cons) verving de oude groene sticker.

Beide etiketten moeten respectievelijk verlijmd op de voorruit, linksonder voor de bestuurdersstoel en de achterruit, rechtsonder. Deze sticker moet worden verwijderd of verborgen wanneer het voertuig niet als VTC wordt gebruikt.
Photo Credits: Department for Transport

Register en registratierechten

Sinds 1 januari 2015 moet de VTC worden vermeld op het nationaal register van VTC. Om dit te doen, moeten ze betalen een belasting van 170 euro moet worden betaald bij het indienen van hun aanvraag.

Registratie is online uitgevoerd bij verklaring van activiteit en moet worden vernieuwd om de 5 jaar.

Training VTC om zijn kaart te behouden

De bestuurder is verplicht een opleiding om de 5 jaar, wil zij haar VTC kaart te behouden. Deze cursus duurt minimaal 7 uur en wordt uitgevoerd door een erkende school. Onderwijs richt zich op de veranderingen in de regelgeving, de wegenverkeerswet en het gedrag van klanten in dit marktsegment.
Hoe om de kaart VTC krijgenDownload dit artikel (PDF)
Geplaatst door ericRg. Dit document getiteld "Getting VTC kaart» uit Rechts-Finance (Droit-finances.commentcamarche.net) is auteursrechtelijk beschermd.Elke reproductie of gehele of gedeeltelijke weergave van deze site op welke wijze dan ook zonder de uitdrukkelijke toestemming is interdite.charger dit artikel (PDF