Hoe te kopen of te verkopen goud

Hoe te kopen of te verkopen goud

Investeren in goud kan een manier om te diversifiëren en hun spaargeld te beschermen. Omgekeerd verkopen zijn goud kan snel geld te krijgen. Hier zijn de formaliteiten die in staat zijn om fysiek goud (gouden munten, edelmetaal, Napoleon, etc.) in Frankrijk te kopen of te verkopen.

Waar om goud te kopen

U kunt goud in fysieke vorm te kopen door direct contact in bij uw bankkantoor als het biedt dit soort diensten. Het is ook mogelijk om contact op met een numismatische kantoor en uit te wisselen of gespecialiseerde makelaars.

Aankoopprijs en betalingsvoorwaarden

Munten en goudstaven zijn niet het onderwerp van een officiële notering op een markt. Hun cursussen zijn ingesteld op basis van citaten gepubliceerd door een operator. Het is gebaseerd op deze cijfers dat de aankoop prijs van goud door banken of gespecialiseerde tussenpersonen is ingesteld. De prijs van goud en Napoleon worden ook getoond op de website van de Banque de France van de beschikbare informatie.

Sinds 1 september 2011, moet de aankoop worden gemaakt door gekruiste cheque, post of overschrijving of credit card. De contante betaling wordt niet langer toegestaan.

onze video


Hoe kunt u uw munten en edelmetaal slaan

Als u wilt uw goud thuis te houden, een van de maatregelen is te verzekeren tegen het risico van diefstal of beschadiging (stoten, krassen, ...).

U kunt nu een specifieke verzekering of hebben een uitgebreide garantie op uw huis verzekering. Voor de garantie geldig te zijn, kan de verzekeraar u vragen om uw goud in een veilig te houden. Als je gaat via uw bank om uw goud te kopen, kun je er ook voor kiezen niet laten bezorgen voor de veiligheid. De munten of baren worden dan links op deposito bij een bank kluis voor de betaling van het huurbedrag.

Hoe hij zijn goud te verkopen

Verkoop juwelen en gouden voorwerpen is een goede manier voor individuen om snel geld te krijgen.

Maar terwijl het edelmetaal handelaren in de afgelopen jaren hebben vermenigvuldigd, particulieren verkoop van hun goud zijn over het algemeen slecht geïnformeerd. Een situatie die bepaalde misbruiken, veel verkopers waardoor hun goud tegen veel lagere prijzen dan de markt veroorzaakt door een gebrek aan kennis van de laatste.

De Hamon wet in 2014 is de wetgeving op de verkoop van goud (sieraden, munten, voorwerpen ...) een betere bescherming van de verkopers die hun goederen tegen geld verkopen versterkt.

Contract van de verkoop van goud

Aan de verkoper, pre-sales contract beter te informeren is nu verplicht. Het moet een bepaalde hoeveelheid informatie bevatten, zoals het gewicht en de titratie van sieraden of objecten, de officiële koers en de volledige verkoopprijs (inclusief belastingen en toeslagen).

Resultaat inkoopprijs

Traders moet zichtbaar inkoopprijs weer te geven. Deze verplichting geldt zowel voor de winkels die online sites te verlossen. Zo niet, ze worden geconfronteerd met een boete van 3000 euro of 15 000 als de dealer is een bedrijf.

wachttijd

Personen die hun goud te verkopen hebben recht op een opzegtermijn van 48 uur. Indien binnen die termijn van twee dagen, de verkoper wil zijn eigendom terug te krijgen, kan hij geen straf lijden. Hij moet gewoon terug te betalen de prijs van een goede professional.

Als de professionele koper het object retourneert, dient hij de verkoper te betalen een bedrag dat gelijk is aan het dubbele van de aankoopprijs.

herroeping

U kunt terugtrekken door middel van een schriftelijke verklaring eenduidig. Een standaardvorm van terugtrekking onder redactie van de verordening (artikel 6 van besluit nr 2017-1166 van 12 juli 2017).
HERROEPINGSFORMULIER TYPE
( "AANKOOP VAN EDELMETALEN
"(De tekengrootte gebruikt kan kleiner zijn dan een hoeveelheid lettergrootte bedraagt ​​12)
"Ter attentie van [voeg hier de naam van de professional, geografische adres waar het formulier moet worden ingediend en, indien beschikbaar, faxnummer en e-mailadres]:
"Ik / wij (*) waarschuwt u / Meldt (*) van mijn / ons (*) De annulering van het contract op: (datum), het doel van de verkoop (van) goed (s) volgt ( s):
"[Insert (s) aanbieding (en) onderwerp (en) van het contract]
"Naam () van de consument (s) -vendeur (s)
"Adres (van) consumenten (s) -vendeur (s)
"Handtekening (van) consumenten (s) -vendeur (s)
"Date
"(*) Doorhalen wat niet van toepassing

Belasting op goudverkopen en meerwaarden

Meerwaarden op de verkoop van goud en edele metalen vallen onder de meerwaarden op roerende goederen. Maar de lading is onderworpen aan een specifieke regeling. Zie ook de regels die van toepassing zijn op de meerwaarden op de verkoop van meubels en metalen.

Zie ook de Particulier.fr

  • Waar u uw geld?

Hoe te kopen of te verkopen goudDownload dit artikel (PDF)
Geplaatst door Matthew-B. Dit document getiteld "Hoe om te kopen of te verkopen goud» van Rechts-Finance (Droit-finances.commentcamarche.net) is auteursrechtelijk beschermd.Elke reproductie of gehele of gedeeltelijke weergave van deze site op welke wijze dan ook zonder de uitdrukkelijke toestemming is interdite.charger dit artikel (PDF