Daily moederschap – Berekening en het bedrag van de IJ-SS

Daily moederschap - Berekening en het bedrag van de IJ-SS

Hoeveel kost een vrouw met zwangerschapsverlof? Werk aan de regels voor de berekening van de dagelijkse kraamgeld betaald aan een zwangere werkneemster.

termen

De werknemer kan een vergoeding ontvangen van de sociale zekerheid tot 3 voorwaarden:

  • het verdient ten minste 10 maanden van de registratie van de verwachte datum van levering;
  • Ze onderbreekt haar professionele activiteit gedurende minstens 8 weken
  • Het warrants ten minste 150 uur tijdens de 3 maanden voorafgaand aan de datum van het begin van de zwangerschap en de vroege prenatale rust werkte.

onze video

Het advies van Eric Roig, oprichter en directeur van droit-finances.net

dagvergoedingen

Tijdens het verlof, wordt de arbeidsovereenkomst van een werknemer opgeschort en Sociale Zekerheid betaalt per diem (zoals in het geval van ziekte).

Het bedrag van de vergoeding varieert van een zwangere vrouw naar de andere, omdat het bedrag is afhankelijk van de informatie die in de vorige maand loon. Om dit bedrag te berekenen, is het mogelijk om een ​​online calculator simulator gebruiken (zie hieronder). In alle gevallen kan het bedrag van de dagvergoeding niet minder dan 9,26 euro of meer bedragen dan 82,33 euro (EUR 2015).

Indien zwangerschap optreedt tijdens een periode van werkloosheid, wordt het bedrag van de dagvergoeding berekend op basis van specifieke regels en zie de regels voor de berekening van de uitkeringen waargenomen door zwangere vrouwen werkloos.

Voor optimale opening gezondheid
Vergelijk de beste mutualiteiten formules CPLUSSUR.com

betalingsdatum

De vergoeding wordt om de twee weken betaald.

simulator

Het is niet gemakkelijk voor de moeder om het bedrag van de dagelijkse voordelen die zij tijdens haar zwangerschapsverlof ontvangt beoordelen.

Een online dienst opgezet door de ziekteverzekering tot het bedrag van de dagvergoeding te schatten.

Om de simulator gebruiken, moet u loonstroken laatste drie of twaalf maanden te hebben en startdata van het zwangerschapsverlof.

Deze tool is niet van toepassing op bepaalde groepen werknemers of gelijkgestelde (thuiswerkers, verkopers, geen werkloze, etc.).

Zie ook de rechten van de zwangere vrouw op het werk.
Daily moederschap - Berekening en het bedrag van de IJ-SSDownload dit artikel (PDF)
Geplaatst door ericRg. Dit document getiteld "Daily moederschap - Berekening en de hoeveelheid van het IJ SS» uit Rechts-Finance (Droit-finances.commentcamarche.net) is auteursrechtelijk beschermd.Elke reproductie of gehele of gedeeltelijke weergave van deze site op welke wijze dan ook zonder de uitdrukkelijke toestemming is interdite.charger dit artikel (PDF