Scholarship toepassing 2017 – Procedure

De studiebeurs aanvragen voor het jaar 2017 - 2018 kan online worden ingediend op het internet sinds januari 2017. Hier zijn de stappen te volgen om een ​​studiebeurs te krijgen.

Voorwaarden en criteria

De aanvragers moeten onder de 28 jaar oud zijn tot 1 september 2017. Het moet er ook voor zorgen dat de opleiding zij van plan is te volgen kunnen beursstudenten verwelkomen. De toekenning van een studiebeurs wordt op basis van sociale criteria die beide onder meer:

  • Het inkomen van de belasting huishouden;
  • Het aantal kinderen ten laste in het gezin van de aanvrager;
  • De geografische afstand tussen de woonplaats en de registratie van vestiging.

Voordat uw bestand verzendt, kunt u ervoor zorgen dat het invullen van de vereisten om in aanmerking voor een studiebeurs voor het komende jaar met behulp van een online simulator beschikbaar op de CNOUS website.

onze video

Het advies van Eric Roig, oprichter en directeur van droit-finances.net

bedrag

De steun is afhankelijk van de bovengenoemde criteria. Over de registratie etablissement is ver van de woonplaats, het aantal kinderen in het gezin is belangrijk (broers, zussen, ...) en meer draagkracht van het gezin zijn laag, vermeerderd met het bedrag van de opdracht zal hoog (en vice versa). Het bedrag van de beurs hangt af van de mate waarin de student is ingedeeld. De exacte beursbedragen zal officieel worden bekend gemaakt tijdens de zomer van 2017. Ze moeten ongeveer dezelfde als die van toepassing zijn in 2016-2017 zijn.

stappen

deadlines

De student moet een student sociale bestand verzoek. Hij kan doen van januari tot mei 2017, dat wil zeggen nog voordat het afgelopen jaar-end gedeeltelijke. De procedure bestaat uit twee fasen: een lijn, de andere via de post.

Solliciteer online

De student moet aansluiten op de CROUS website van de academie, waar hij zijn studie aan het moment van de aanvraag uitvoert. Het moet de fiscaal advies van zijn ouders en zijn studentnummer INE te verkrijgen. Hij moet dan invullen van een online formulier waarop informatie met inbegrip van zijn geloften van studies en het totale bruto-inkomen en inkomstenbelasting verwijzing van zijn ouders. Zodra de aanvraag wordt goedgekeurd, wordt de student een bestand nummer dat hij in staat zal stellen om de evolutie van de laatste te volgen tijdens de behandeling procedure toegewezen.

record

Binnen een maximum van 48 uur na ontvangst van uw online applicatie, de CROUS stuurt u een bestand per e-mail een overzicht van de informatie die tijdens de aanval. De student moet het bestand terug te keren ondertekend Crous mail bevestigen van de vereiste bewijsstukken en waarvan de lijst is voorzien van een aanslag van de ouders of voogd.

Wanneer de CROUS uw ingevulde aanvraag ontvangt, een antwoord is dat je achteraf per post verzonden. U zult dan moet uw definitieve inschrijving te bevestigen in een instelling voor hoger onderwijs in het aanpakken van de CROUS bewijs om uw registratie te bewijzen.
Scholarship toepassing 2017 - ProcedureDownload dit artikel (PDF)
Geplaatst door Matthew-B. Dit document met als titel "Scholarship Application 2017 - Procedure» uit Rechts-Finance (Droit-finances.commentcamarche.net) is auteursrechtelijk beschermd.Elke reproductie of gehele of gedeeltelijke weergave van deze site op welke wijze dan ook zonder de uitdrukkelijke toestemming is interdite.charger dit artikel (PDF