Thumbnail vervuiling in 2017 in Parijs – verordeningen en sancties

Sinds 2017 moeten automobilisten een nieuwe sticker te kopen om te kunnen naar Parijs om te bewegen zonder risico van boetes: de pellet pollution "Crit'Air". Instructies.
Thumbnail vervuiling in 2017 in Parijs - verordeningen en sancties

Wat is er veranderd

Tot dag het verkeer grote pieken van de vervuiling te reguleren, afgewisseld verkeersregels waren tot nu toe op zijn plaats in Parijs. Gedurende deze periode slechts voertuigen waarvan de platen een even of oneven zou als alternatief een dag naar de andere in de hoofdstad.

Deze traffic control regels zijn veranderd sinds januari 2017 in Parijs een beperkt verkeer gebied (ZCR) werd. De autoriteiten zijn nu gebaseerd op de pellets' Crit'Air '(nationaal ingezet) niet toestaan ​​of toestaan ​​dat bepaalde voertuigen te laten circuleren op dagen dat vervuiling te verhogen (en niet alleen in het geval van' grote pieken "). Afhankelijk van de mate van vervuiling, voertuigen met pellets geven de meest vervuilende rate (de oudste dieselvoertuigen bijvoorbeeld) kan rijverbod hebben. De stad Parijs kan zich ook een aantal parkeerplaatsen voor de minst vervuilende voertuigen.

Deze miniaturen zijn eigenlijk licenties momenteel verdeeld in vijf klassen, die elk overeenkomen met een emissieniveau van verontreinigende stoffen. Deze tabletten hebben de vorm van een kleur aan te brengen zelfklever in de rechterbenedenhoek van de voorruit. Voertuigen die met een pellet die overeenkomt met overmatige vervuiling wordt bestraft met een boete bij controle door de politie.

Voorbeeld: als gevolg van fijnstof, alleen voertuigen van de categorieën 1 tot 4 (zie ranking hieronder) mochten circuleren maandag 23 januari, 2017. De diesel geregistreerd vóór 2001 kon dus die dag niet rijden daar.

Hours Traffic

Deze nieuwe regels gelden van maandag tot vrijdag, van 8u tot 20u. De verordening is dus niet van toepassing op voertuigen in de vroege ochtend, 's avonds of' s nachts.

motorfiets

Het systeem van de miniatuur vervuiling geldt voor auto's, maar ook motorfietsen. De sticker moet goed zichtbaar aangebracht aan de voorzijde van de motorfiets of scooter.

Om beter te beschermen uw rechten,
Blijf op de hoogte met gratis droit-finances.net Letter

ranking

De positie van uw voertuig hangt af van zowel de motor (benzine, diesel of elektrisch) en datum van registratie. Hier is de betreffende raster.

Level thumbnailbenzinediesel
0100% elektrische voertuigen en waterstof100% elektrische voertuigen en waterstof
1 gas voertuigen en PHEV + Vanaf 2011 (Euro 5 en 6) gas voertuigen en PHEV
2Tussen 2006 en 2010 (Euro 4)Vanaf 2011 (Euro 5 en 6)
3Tussen 1997 en 2005 (Euro 2 en 3)Tussen 2006 en 2010 (Euro 4)
4- Tussen 2001 en 2005 (Euro 3)
5-Tussen 1997 en 2000 (Euro 2)

verbod

De meest vervuilende voertuigen zijn inmiddels meer het recht van reizen op weekdagen ongeacht waargenomen vervuiling. Deze voertuigen zijn geregistreerd vóór 1 januari 1997 en sinds 1 juli 2017, diesel voertuigen die zijn geregistreerd vóór 2001 (thumbnail crit'air 5). Ze kan niet rijden tussen 20u en 08:00 en in het weekend en op feestdagen.

Uitzonderingen bestaan, maar voor handelaren Parijse voedsel markten en vintage automobilisten.

toepassing

De pellets kunnen direct online te bestellen via de speciale website van de overheid. Waarschuwing: sommige gewetenloze websites proberen te verkopen u deze pellets tegen veel hogere prijzen.

prijs

De applicatie kost 4,18 euro. Dit bedrag omvat de sticker prijs (3,70 euro) en verzendkosten (48 cent). De betaling gebeurt online met een creditcard.

betaling

Vervuiling sticker wordt normaal betaald met uw creditcard online. Een betalingsproces door het versturen van mail (waarmee u betalen met een cheque te betalen aan "National Printing SA") is ook mogelijk. Je moet in dit geval het downloaden van een formulier en stuur het per post met uw betaling naar het volgende adres: Afdeling afgifte van certificaten Luchtkwaliteit - BP 50.637-59.506 Douai Cedex.

verzending

De patch is op uw registratie naar het adres gestuurd. Je moet er dus voor zorgen dat het huidige.

tijd

Vertragingen verzenden variëren afhankelijk van pieken in de vraag. In alle gevallen uw sticker moet u uiterlijk 30 dagen na uw aanvraag verstuurd. U kunt het verwerken van uw aanvraag te controleren online.

Factuur

Na uw online aankoop, ontvangt u een factuur per e-mail. Dit wetsvoorstel kan uiteindelijk dienen als bewijs van de tijd om uw patch per e-mail ontvangen als u ooit nodig om te rijden in Parijs tijdens deze periode.

Datum van inwerkingtreding

De nieuwe regels in werking getreden 16 januari 2017 in Parijs.

Boete

schending

De dader zou rollen zonder dat de regels voor de bestrijding van verontreiniging op de dag is gestraft met een boete van 68 euro (minus 45 euro plus 180 euro).

Rijden zonder vignet

Sinds 1 juli 2017 het enkele ontbreken van Crit'Air miniatuur is ook bestraft met een boete van 68 euro. Deze straf geldt zelfs wanneer de besturing plaats buiten de piekuren vervuiling en derhalve zelfs wanneer het voertuig in beginsel gerechtigd is te besturen (besluit nr 2017-782 van 5 mei 2017).

Tot juni 2017, werd de eenvoudige handeling van het uitrollen van tablet met een voertuig met het recht om te verhuizen naar Parijs echter niet gesanctioneerd (maar de bestuurder die reed zonder vignet gereguleerd dag verkeer was echter waarschijnlijk heb vaker gecontroleerd door de politie).

Foto credits: 123RF - Dmitry Kalinovsky
Thumbnail vervuiling in 2017 in Parijs - verordeningen en sanctiesDownload dit artikel (PDF)
Geplaatst door Matthew-B. Dit document met als titel "2017 Thumbnail vervuiling Parijs - verordening en straf" die voortvloeien uit Rechts-Finance (Droit-finances.commentcamarche.net) is auteursrechtelijk beschermd.Elke reproductie of gehele of gedeeltelijke weergave van deze site op welke wijze dan ook zonder de uitdrukkelijke toestemming is interdite.charger dit artikel (PDF