Creditcard geweigerd: redenen en de procedure

Uw creditcard is geweigerd? Hier zijn uitleg en mogelijke gronden voor weigering en de te volgen stappen.
Creditcard geweigerd: redenen en de procedure

Vele redenen kunnen bij het maken van een aankoop bij een handelaar, betaling op het internet of op een tol of ingetrokken bij een geldautomaat het falen van een credit card uit te leggen. Maar voordat u contact opnemen met uw bank, eerste vergeet niet om een ​​aantal items te controleren.

Consulting en audit

verlopen kaart

U moet eerst zorgen dat de vervaldatum van uw kaart op de achterkant van het niet wordt overschreden. Als dat het geval is, uw kaart niet meer werkt en moet u een aanvraag voor vernieuwing.

Het advies van Eric Roig, oprichter en directeur van droit-finances.net

nieuwe kaart

Als u voor de eerste keer na uw kaart vernieuwing, zorg dat de goede cash machine geactiveerd (via een vloeistof te verwijderen, een historische vraag op uw recente transacties, etc.)

geheime code fouten

Als je code fouten zijn begaan, is het mogelijk dat de chip op uw kaart automatisch geblokkeerd worden (meestal na drie mislukte pogingen). Dus moet u contact opnemen met uw bank om een ​​vervanger aan te wijzen.

plafonds betaling

Als u veel aankopen deze dagen hebben gemaakt, of het bedrag van uw aankoop is relatief groot, zorg ervoor dat u niet heeft overschreden de incassomachtiging limiet voor uw kaart voor een bepaalde periode (meestal vast één week voor opnames distributeur en 30 rollen dagen voor kaartbetalingen). Soms is de overmaat kan te wijten zijn aan frauduleuze opnames, waarvan gij geen kennis.

Indien het plafond wordt overschreden waarom uw kaart is geblokkeerd, kunt u uw bank vragen om uw betaling limiet (de meeste banken nu mogelijk om deze handeling rechtstreeks uit te voeren via het internet) tijdelijk te verhogen. Als deze blokkade regelmatig gebeurt, kan uw bank bieden u een formule die het best past bij uw uitgaven door het verhogen van uw plafonds.

terminal probleem

Het is ook mogelijk dat de weigering van de kaart komt niet van u, maar de handelaar door middel van een storing van de betaalterminal. Probeer een andere aankoop te doen van een andere handelaar te kijken of het probleem blijft bestaan.

Als u zich kunt voorstellen in een van de volgende gevallen, is het noodzakelijk om contact op met uw bank om de oorzaak van de blokkade te leren kennen. Andere redenen kunnen inderdaad achter de weigering.

contactloze betalingen

Als de storing is gerelateerd aan een contactloze betalingen, kan het probleem van de handelaar betaalterminal zijn of te deactiveren op uw credit card. In dit tweede geval contact op met uw bank om ofwel te reactiveren de dienst of om u een nieuwe kaart te sturen.

oppositie

Het blokkeren van uw kaart kan het gevolg zijn verzet tegen verlies of diefstal. U moet contact opnemen met uw bank om de reden voor deze procedure te leren kennen. Merk op dat de ondernemer de mogelijkheid om uw credit card te behouden toen was het onderwerp van een oppositie.

Beschadigde Credit card

Soms weigering kan eenvoudigweg door een storing van de kaart zelf, met name in geval van schade of chip probleem. Om uit te vinden, moet u naar uw bank om uw kaart te beoordelen en eventueel een nieuwe krijgen.

Foto credits: 123RF - Bizoon
Creditcard geweigerd: redenen en de procedureDownload dit artikel (PDF)
Geplaatst door Matthew-B. Dit document getiteld "Credit card ontkend: patronen en processen" die voortvloeien uit Rechts-Finance (Droit-finances.commentcamarche.net) is auteursrechtelijk beschermd.Elke reproductie of gehele of gedeeltelijke weergave van deze site op welke wijze dan ook zonder de uitdrukkelijke toestemming is interdite.charger dit artikel (PDF