verblijfsvergunning aanvraag procedure en formaliteiten

Op enkele uitzonderingen na, moet een buitenlandse ouder dan 18 jaar die willen verblijven in Frankrijk langer dan 3 maanden een verblijfsvergunning te verkrijgen. Er zijn verschillende soorten kaarten, afhankelijk blijft van de geplande duur of de aanvrager profiel.
Let op: de volgende regels gelden niet voor de burgers van de Europese Economische Ruimte, alsmede mensen met een Zwitserse nationaliteit.

De verschillende verblijfsvergunningen

De wet voorziet in vier soorten verblijven kaarten. Zijn dus te onderscheiden:

  • De tijdelijke verblijfsvergunning kunnen verschillende referenties ( "student", "wetenschappelijke", "het privé- en gezinsleven', ...) hebben, en de maximale geldigheidsduur bedraagt ​​een jaar;
  • de bewoner card, geldig voor 10 jaar;
  • kaart van "vaardigheden en talenten" geldig voor een periode van 3 jaar;
  • de verblijfstitel "met pensioen", waarvan de geldigheidsduur is 10 jaar.

stappen

De aanvrager moet in principe gelden voor de prefectuur of sub-prefectuur (of op het hoofdbureau van politie met betrekking tot Parijs) van zijn woonplaats. Echter, wanneer de prefect biedt, de verblijfsvergunning aanvragen kunnen worden ingediend bij de politie of bij gebreke station, het stadhuis van de aanvrager zijn verblijfplaats. In alle gevallen is het wenselijk voordat een aanpak om te leren voorafgaand aan de prefectuur of de betreffende sub-prefectuur om de voorwaarden met betrekking tot het ontvangen van uw aanvraag te leren kennen.

deadlines

De aanvraag moet in principe door de betrokken binnen twee maanden na de inwerkingtreding van Frankrijk persoon. Als de vreemdeling reeds woonachtig op Frans grondgebied, moet zijn verzoek worden aangepakt zoals voorzien in artikel R311-2 van het Wetboek van toegang en verblijf van buitenlanders en asiel.

Te leggen documenten

De aard van het bewijsmateriaal te presenteren varieert afhankelijk van de aard van de verblijfskaart. Bij sommige van deze ondersteunende documenten worden gepresenteerd in een vreemde taal, is het noodzakelijk om een ​​Franse vertaling gemaakt door een beëdigd tolk vertaler hechten.

Kosten en prijzen

Buitenlanders die een verblijfsvergunning te krijgen moet de betaling van een vergoeding en zegelrecht te betalen, de bedragen variëren naar gelang de aard van zijn verzoek. Bijvoorbeeld, in 2013, wordt dit bedrag:

  • 77 euro voor een eerste aanvraag voor een tijdelijke verblijfsvergunning "student" geldig voor 1 jaar
  • 260 euro voor een eerste tijdelijke verblijfsvergunning aanvraag voor echtgenoot ingevoerd via gezinshereniging.

verblijfsvergunning aanvraag procedure en formaliteitenDownload dit artikel (PDF)
Geplaatst door Matthew-B. Dit document met als titel "verblijfsvergunning Application procedure en formaliteiten» uit Rechts-Finance (Droit-finances.commentcamarche.net) is auteursrechtelijk beschermd.Elke reproductie of gehele of gedeeltelijke weergave van deze site op welke wijze dan ook zonder de uitdrukkelijke toestemming is interdite.charger dit artikel (PDF