Leasing (definitie)

Wat is een lease en wat zijn de voordelen voor het bedrijfsleven?

leasing Definitie

De huurovereenkomst is een methode die wordt gebruikt om een ​​bedrijf aan eigendommen (roerende of onroerende) te verwerven op het einde van de huurperiode. Leasing wordt soms gebruikt in de bancaire sector. Dit is een lease-overeenkomst tussen een bank die de lessor is en een bedrijf dat is de bewoner. Deze huurovereenkomst wordt geleverd met een belofte van verkoop aan het einde van de huurovereenkomst. De verkoopprijs is over het algemeen lage einde van het contract. Op deze manier hoeft de gebruiker niet de eigenaar van het pand, dat tijdens de periode van de huurovereenkomst ter beschikking wordt gesteld.

In de praktijk kan de huurovereenkomst van toepassing op apparatuur (auto's, gereedschap, apparatuur ...), maar ook op onroerend goed.

onbeweeglijk

onroerende leasing de zorgen van lokale professionals om gebruik gehuurd door een bedrijf. Aan het einde van de huurovereenkomst, heeft de keuze tussen:

  • koopt het gebouw;
  • voortzetting van de lease;
  • herstellen van het gebruik van het pand aan de verhuurder.

Voor het bedrijf, dit mechanisme helpt de financiering van zijn vastgoed zonder eerste storting. Een ander voordeel: de door het bedrijf betaalde huur zijn aftrekbare kosten volledig door het bedrijf.
Leasing (definitie)Download dit artikel (PDF)
Geplaatst door asevere. Dit document met als titel "Leasing (definitie)" als gevolg van Rechts-Finance (Droit-finances.commentcamarche.net) is auteursrechtelijk beschermd.Elke reproductie of gehele of gedeeltelijke weergave van deze site op welke wijze dan ook zonder de uitdrukkelijke toestemming is interdite.charger dit artikel (PDF