Hoe te vragen en te verkrijgen onbetaald verlof

Hoe te vragen en te verkrijgen onbetaald verlof

Om een ​​onbetaald verlof te nemen, moet de werknemer een aanvraag bij de werkgever en zijn toestemming te verkrijgen, tenzij gunstiger bepalingen van de collectieve arbeidsovereenkomst. Definitie, benaderingen, procedures en de rechten van de werknemer.

wetgeving

De regeling voor onbetaald verlof is niet na de arbeidswet. Deze vorm van verlof is niet bij wet geregeld. De regels die moeten worden gevolgd (procedure, voorwaarden, duur, bericht, enz.) De werknemer die onbetaald verlof kan heel goed volgen, dat over te nemen:

  • een specifieke overeenkomst tussen de werkgever en de werknemer die de vennootschap maakt het mogelijk om één of meerdere dagen opstijgen zonder loon gesloten;
  • een collectieve overeenkomst of een collectieve arbeidsovereenkomst wanneer zij voorzien in regels inzake het maken van onbetaald verlof.

Het is vervolgens aan deze overeenkomsten of de collectieve overeenkomst met de regels die gelden voor onbetaald verlof genomen door de werknemer, met inbegrip van de duur van de afwezigheid definiëren.

onze video

Het advies van Eric Roig, oprichter en directeur van droit-finances.net

stappen

Het verzoek heeft de vorm van een brief per aangetekend schrijven met ontvangstbewijs. Om uw e-mail te verzenden, kunt u helpen ons model van onbetaald brief verlofaanvraag.

Indien overeengekomen door de werkgever, is het sterk aangeraden om het te formaliseren in een schriftelijk door beide partijen ondertekend. Dit document moet de datum van het verlof en de terugkeer in het bedrijf te noemen.

Schorsing van de arbeidsovereenkomst

Indien overeengekomen door de werkgever, is de werknemer niet hoeft te gaan om te werken en vrije dagen genomen worden niet betaald (in tegenstelling tot betaalde vrije dagen). Daarom worden ze in mindering gebracht op het maandsalaris van de werknemer ontvangen. Hun aantal wordt vermeld op de loonstrook.

Om compensatie te ontvangen tijdens het verlof, de werknemer vrij om echter uiteindelijk verworven rechten van zijn tijd spaarrekening (CET) te gebruiken.

Een werknemer kan ook zijn ontslag te vragen, terwijl op onbetaald verlof.

sanctie

Indien de werknemer besluit met verlof te gaan zonder toestemming van zijn werkgever (indien de werkgever weigert verzoek van de werknemer of als het gewoon voorkomt niet), wordt blootgesteld aan ontslag wegens grove schuld (of op tenminste, een salaris aftrek als het bedrijf besluit om de werknemer te houden).

Zie ook

  • sabbatical leave

Hoe te vragen en te verkrijgen onbetaald verlofDownload dit artikel (PDF)
Geplaatst door Matthew-B. Dit document met als titel "Hoe aan te vragen en een verlof te krijgen" als gevolg van de Rechts-Finance (Droit-finances.commentcamarche.net) is auteursrechtelijk beschermd.Elke reproductie of gehele of gedeeltelijke weergave van deze site op welke wijze dan ook zonder de uitdrukkelijke toestemming is interdite.charger dit artikel (PDF