Ontslag en ASSEDIC – Betaling van de vergoedingen

In principe kan een werknemer die ontslag neemt niet profiteren van de betaling van de werkloosheidsuitkeringen. Er zijn echter uitzonderingen op deze regel. Hier is een update over het toepasselijke recht.

onvrijwillige baan te verliezen

Het basisprincipe is eenvoudig: in aanmerking te komen voor een uitkering, moet de werknemer onvrijwillig hebben verloren hun baan. Dit is met name het geval van ontslag of contract CDD die tot een einde komt.

legitieme aftreden

Maar dat betekent niet aan deze voorwaarde, een werknemer die vrijwillig zijn dienst treedt bij ontslag kan soms profiteren van de betaling van de werkloosheidsuitkering (ontslag veroorzaakt door een verandering van woonplaats, neergelegd bij een bedrijf, enz. Te starten). Om de omstandigheden waarin een ontslag gerechtvaardigd kan worden beschouwd weet, kunt u de lijst te raadplegen in ons artikel over het aftreden recht werklozen.

onze video

Het advies van Eric Roig, oprichter en directeur van droit-finances.net

Ontslag en ASSEDIC - Betaling van de vergoedingenDownload dit artikel (PDF)
Geplaatst door Matthew-B. Dit document met de titel "Het ontslag en ASSEDIC - Betaling van de uitkeringen" die voortvloeien uit Rechts-Finance (Droit-finances.commentcamarche.net) is auteursrechtelijk beschermd.Elke reproductie of gehele of gedeeltelijke weergave van deze site op welke wijze dan ook zonder de uitdrukkelijke toestemming is interdite.charger dit artikel (PDF