Sluit een gemeenschappelijke rekening bij scheiding

Om een ​​gezamenlijke rekening te sluiten, is het noodzakelijk om de handtekening van elk gezamenlijk rekeninghouder (echtgenoot, partner of PACS) te verkrijgen. Gevolg: wanneer slechts één lid van het paar beslist om de gezamenlijke rekening te beëindigen, is het echter niet omheind. Inderdaad, in dit geval, de rekening wordt een onverdeelde solidariteit en actieve account, zonder de instemming van beide mede-eigenaars is vereist voor elke operatie. Om rekening te melden, moet de persoon een aangetekende brief met ontvangstbevestiging te sturen.

Als beide partners hebben ingestemd met de rekening af te sluiten, dan wordt de overeenkomst onmiddellijk beëindigd. Maar voormalig mede-eigenaren zijn toch solidair met bestaande schulden vóór de sluitingsdatum.

Indien beide echtgenoten willen scheiden, kunnen ze hun gezamenlijke rekening te sluiten zonder te wachten op het oordeel van de echtscheiding.

Voor meer informatie over de regelingen voor gezamenlijke rekening, zie onze instructies in de gezamenlijke rekening.
Sluit een gemeenschappelijke rekening bij scheidingDownload dit artikel (PDF)
Geplaatst door Matthew-B. Dit document met als titel "Het sluiten van een gezamenlijke rekening in het geval van scheiding» van Rechts-Finance (Droit-finances.commentcamarche.net) is auteursrechtelijk beschermd.Elke reproductie of gehele of gedeeltelijke weergave van deze site op welke wijze dan ook zonder de uitdrukkelijke toestemming is interdite.charger dit artikel (PDF