Hoe maak je een notaris te kiezen

overheidsfunctionaris bekleed met openbaar gezag, maar handelt Liberal mode, de notaris is een advocaat die de bevoegdheid om een ​​daad te authenticeren wanneer hij zijn handtekening en stempel aanbrengt heeft. Het werkveld is enorm, en kan van invloed op alle gebieden van het recht: vastgoed, erfenis, familie ... Het gebruik van een notaris is verplicht in vier gevallen: de verkoop of aankoop van onroerend goed, de erfenis (als wil of aanwezigheid van onroerend goed), cadeau, huwelijk (als het kiezen van een huwelijksvermogensstelsel anders dan gemeenschap van goederen). Dat haar interventie verplicht is of niet, kies dan een notaris is onvermijdelijk. Hoe u de juiste keuze en waar je moet kijken te maken? Welke kwaliteiten verwacht van een notaris?

Het kiezen van een bevoegde notaris

Het belangrijkste criterium voor het kiezen van een notaris is zijn vakgebied: alle notarissen bevoegd om in te grijpen op alle gebieden; Echter, de meeste van hen hebben een gebied van expertise, of het nu familie, onroerend goed of erfenis. Dus beter om een ​​advocaat die gespecialiseerd is in het veld voor die daarom verzoekt te kiezen. De informatie zal en duidelijker en meer effectieve interventie te leveren.

Het advies van Eric Roig, oprichter en directeur van droit-finances.net

Kies een patiënt notaris, leraar en beschikbaar

Juridisch taalgebruik wemelt jargon woorden onbegrijpelijk voor de leek. Het is daarom wenselijk om een ​​advocaat die duidelijk zal vertalen en bondig de ins en outs van een gerechtelijke procedure, de gevolgen van een handeling, de rechten en plichten van de partijen uit te leggen te kiezen. Beter ook terecht bij iemand die bekend is luisteren en communiceren: een goede advocaat moet in staat zijn om te zien of er angst en ongeduld van zijn cliënt, en op te lossen duidelijk antwoord op alle vragen die hij vraagt ​​haar.

Kies een transparante notaris

Een notaris moet trouw aan zijn cliënt door te weigeren om zijn zaak te steunen als hij niet bekwaam genoeg is of ontbreekt de tijd om te leren wordt beoordeeld. Hij moet ook eerlijk te kondigen de klant het bedrag van alles wat hij zal oplopen, zonder te wachten op de ondertekening van de akte voor hem detaillering. Deze loyaliteit en transparantie moeten ook de trekken van discretie: je moet de notaris waarvan zeker van dat hij zal de vertrouwelijkheid in acht te kiezen.

Wanneer een notaris

Er zijn verschillende manieren te vinden en kies een notaris in het telefoonboek notarissen, het aanpakken van de Kamer van Notarissen van zijn afdeling, van mond tot mond, door middel van online zoekopdrachten. Het beste is om zijn keuze te dragen op een lokale onderneming om de reiskosten te vermijden. En natuurlijk, verhindert niets veranderen als de notaris de kwaliteiten verwacht niet definitief heeft gekozen.
Hoe maak je een notaris te kiezenDownload dit artikel (PDF)
Geplaatst door ericRg. Dit document met als titel "Hoe kiest u een notaris» uit Rechts-Finance (Droit-finances.commentcamarche.net) is auteursrechtelijk beschermd.Elke reproductie of gehele of gedeeltelijke weergave van deze site op welke wijze dan ook zonder de uitdrukkelijke toestemming is interdite.charger dit artikel (PDF