Certificaat van de overdracht van een voertuig (Cerfa 15776 * 01 Version 2017)

uw waardering

Certificaat van de overdracht van een voertuig (Cerfa 15776 * 01 Version 2017)

Uitgever:Ministerie van Binnenlandse Zaken versie:PDF Certificaat van de overdracht van een voertuig (Cerfa 15776 * 01 Version 2017) downloaden downloaden Freeware (670,67 KB) Frans

De overdracht certificaat vorm en de verkoop van een voertuig (Cerfa 15776 * 01), die in 2017, is een gratis te downloaden hier als PDF-bestand. Hier is hoe in te vullen en volledig zijn.

Het certificaat van verkoop, die de vorm van een Cerfa vorm aanneemt (zie Wat is een Cerfa) in te vullen, dient als bewijs voor de toediening aan de verkoop van een voertuig te bewijzen. U kunt bij de prefectuur, maar ook op het internet toegang te krijgen tot het formulier. De overdracht certificaat hier gedownload kan worden gebruikt om je stappen te maken.

Na het afdrukken van het lege document, het certificaat van de overdracht en verkoop aan te vullen door de vorige eigenaar van het voertuig kan worden ondertekend door hem en de koper, en 2 exemplaren ::

  • men aan de koper;
  • de andere wordt gehouden door de verkoper.

Als er meerdere mensen zijn mede-eigenaar van het voertuig, moet elk van hen het certificaat van de overdracht te ondertekenen.

Waarschuwing: als u de verkoper van de gebruikte auto, moet u niet uw opdracht verklaring te sturen naar de prefectuur. Deze formaliteit is verplicht nu online op het internet.

Het advies van Eric Roig, oprichter en directeur van droit-finances.net

helpen

Om de velden op de kenmerken van het voertuig te voltooien, helpt u grijskaart met de essentiële informatie over het voertuig (v variant soort National Gender, handelsnaam ...). Als dit het oude model, krijg je een tafel (online beschikbaar) tussen de namen van de verplichte velden (E, D1, D3 ...) en die op oudere model registratie. Voor meer informatie over de verschillende velden in het formulier in te vullen, kunt u ook de kaart te raadplegen hoe een grijze kaart te lezen.

Voor meer informatie over de formaliteiten bij het invullen van het formulier, hoe volledig de verklaring van de verkoop van een voertuig.

Om beter te beschermen uw rechten,
Blijf op de hoogte met gratis droit-finances.net Letter

stappen

15776 Het formulier is niet het enige document dat op het moment van verkoop van het voertuig. De documenten die nodig is om een ​​auto te verkopen een niet-belofte certificaat en het bewijs van een technische inspectie jonger dan 6 maanden zorgen voor de koper.

Deze lijst gaat over auto's te verkopen. Als de overgang een tweewieler, moet u uw verplichtingen te raadplegen in geval van verkoop van een gebruikte fiets.

Bij het maken van een aanvraag online registratie-kaart, zal de koper van de gebruikte auto ook het transportvoertuig code op de hoogte. Dit wordt gecommuniceerd door de voormalige eigenaar, die zij ontvangt wanneer hij zegt dat de verkoop van het oude voertuig online (online verkoop van aangifte).

De verkoper moet ook de oude grijze kaart aan de nieuwe eigenaar op het moment van verkoop. Eerder moet er worden gemarkeerd "verkocht" of "afgestaan" met de datum en het tijdstip van de verkoop, volgen handtekening.

advies

Als u de verkoper bent, vergeet dan niet uw certificaat van de overdracht te houden. Het kan vooral uw bewijs zijn als je een ticket betrekking tot het voertuig na de verkoop van het te krijgen. Het certificaat van de verkoop zal u toelaten om te bewijzen dat u niet de eigenaar van het voertuig op het moment. Dit is vooral het geval als u een boete betwisten na een flits van een flitspaal.

In alle gevallen, te verkopen zijn auto kan niet worden geïmproviseerd ... voorafgaand aan de verkoop, is het beter om onze tips over hoe je een auto te verkopen aan een bepaalde lezen (prijs, aangekondigd op verkoop ...) .

Zie ook

  • Leparticulier.fr te koop 1 2 gebruikte auto door een professional is onregelmatig

Zie ook

Alternatieve spelling:GKgjNPmqzCM_cerfa-15776-01-pdf.pdf, GKgjNPmqzCM_cerfa-15776-01.pdf Download dit artikel (PDF