defragmentatie

ESVANENIT november 2017

Wat is fragmentatie?


Wanneer u een bestand op schijf op te slaan (het leeg was aan de basis), wordt alle informatie met betrekking tot dit bestand geschreven in het kielzog van elkaar. Als u een tweede bestand op te slaan, zal het register na de eerste en ga zo maar door.

vóór fragmentatie


Echter, wanneer een bestand wordt verwijderd dit genereert een lege ruimte op de schijf. Nu, de volgende bestanden zal vullen "holes"En daarom zal worden verspreid delen van bestanden op de schijf. Dit geldt des te meer dat de harde schijf heeft een grote capaciteit en heeft een groot aantal bestanden.

na fragmentatie


Dus, als het systeem een ​​bestand opent, zal de schijf hoofd moeten gaan door alle plaatsen waar de stukken van het bestand worden opgeslagen om het te lezen. Dit resulteert dan ook in een daling van de prestaties ...

voorzichtig


Voordat we verder gaan, moet u weten dat het moet onder geen beding te defragmenteren een SSD, anders prestaties en de levensduur verminderen.

Als u niet zeker weet of uw computer is uitgerust met een SSD-schijf of niet, raadpleegt u de handleiding of de specificaties van uw machine.

SSD is beperkt aantal lees / schrijf, is zijn leven in de tijd beperkt. Het principe van defrag is om stukken van gegevens te verplaatsen op uw schijf, die daardoor levert veel leest / schrijft.
Bovendien wordt de schijf controller uitgerust met een systeem om de fragmentatie van gegevens te voorkomen, dus naast het feit dat gevaarlijk zijn voor uw hardware, zou een Defrag nutteloos voor uw schijf.

defragmenteren


Kopiëren, verplaatsen en verwijderen van bestanden is onvermijdelijk, omdat het systeem is voortdurend het schrijven van tijdelijke bestanden. Het is daarom essentieel om een ​​defragmentatie tool te gebruiken, dat wil zeggen een software die in staat is de reorganisatie van de bestanden op de harde schijf, zodat de "percelen" bestanden worden aaneengesloten opgeslagen om meer bestanden te vormen "compact".

Het is dus aan te raden om regelmatig (één keer per maand) gebruik maken van een defragmentatie hulpprogramma dat de gegevens die zijn opgeslagen op de harde schijf zal reorganiseren.

Tips voor defragmentatie


De defragmentatie tool maakt gebruik van algoritmen om opnieuw te ordenen best om bestanden op de schijf. De verspreide stukken van bestanden op de schijf afwisselend verplaatst in de beschikbare schijfruimte (niet gebruikt door bestanden) tijdelijk, dan verplaatst naar een geschikte locatie. Dit defragmentatie is dus gemakkelijker dan de beschikbare schijfruimte is belangrijk (uw schijf moet ten minste 15% vrije ruimte voor een daadwerkelijke effectiviteit van de operatie).

Aan de andere kant, als de gegevens tijdens defragmentatie wordt gewijzigd, het gereedschap opnieuw te berekenen hoe om bestanden te verplaatsen naar deze nieuwe wijzigingen. Het is daarom van essentieel belang om alle geopende programma's te sluiten om defragmentatie te starten. Maar het besturingssysteem processen die draaien op de achtergrond en de toegang tot de harde schijf (in het bijzonder wanneer de hoeveelheid RAM-geheugen op het systeem is niet voldoende, omdat het systeem creëert swap-bestanden).

Dus, is het sterk aanbevolen voor computers met Windows, start het opnieuw veilige modus, dat wil zeggen, een modus waarin de minimale Configuratieitems geladen. Om de computer in de veilige modus opnieuw te starten, drukt u op F8 net na de personal computer (telling van het RAM-geheugen en disk detectie) en net voordat het bericht het starten van Windows.

gereedschap


De volgende software kan uw harde schijf te defragmenteren:
  • Auslogics Disk Defrag
  • Defraggler
  • MyDefrag

Zie ook


Download dit artikel (PDF)
Download dit artikel (PDF