Excel – Voorwaardelijke opmaak

november 2017

voorwaardelijke opmaak

Voorwaardelijke opmaak is een krachtige functie aangeboden door Excel. Zoals de naam aangeeft, deze bestaat uit het een bepaalde opmaak te selecteren op basis van één of meer voorwaarden.
Excel 2010 verbetert de mogelijkheden voor voorwaardelijke opmaak:

onze video

  • Top games van pictogrammen: het pictogram sets (verscheen met Excel 2007) kunnen iconen voor verschillende categorieën van gegevens weer te geven, volgens de drempels die u hebt vastgesteld. Excel 2010 biedt meer icon sets, met inbegrip van driehoeken, sterren en pleinen. U kunt ook mix en match iconen van verschillende spellen en te verbergen pictogrammen gemakkelijk.
  • De beste bars van de gegevens: Excel 2010 biedt nieuwe opmaakopties voor data-bars. U kunt randen toepassen of vult verenigd met data bars of rechts uitlijnen data bars in de cellen. Bovendien gegevensbalken nu meer proportioneel representatief voor de werkelijke waarden en negatieve waarden toe balken aan de tegenoverliggende zijde van een as ten opzichte van positieve waarden.
  • Andere verbeteringen: Als u criteria voor voorwaardelijke regels, kunt u nu verwijzen naar andere waarden werkboek spreadsheets.

1. Selecteer de gegevens bereik en kies de optie Tab Style Group Home Voorwaardelijke opmaak.
2. Selecteer een regel types en een subtype. Aangezien dit is een galerie, het effect is zichtbaar in de selectie.
Excel - Voorwaardelijke opmaak

2. Klik op het subtype voor u van toepassing zijn. Als u liever een aangepaste stijl op Nieuwe regel om alle parameters vrij te stellen.
Excel - Voorwaardelijke opmaak

De voorwaardelijke opmaak kan worden benut in veel omstandigheden. Hier is een voorbeeld.
1Éviter duplicaten
Is het met voorwaardelijke opmaak om snel duplicaten bij betreding op een kolom:
2.Appliquez voorwaardelijke opmaak naar de eerste cel onder de titels (bijvoorbeeld A2).
3. Voer de volgende formule als voorwaarde (we nader in op de formules in hoofdstuk 5)
NB.SI = ($ A $ 2: $ A $ 21; A2)>1
4. Selecteer de gewenste achtergrondkleur in het geval van dubbele, klik op OK.
5.Recopiez dit formaat met de spuitbus vormen (het borsteltje) de volgende regels.
Duplicatie zal snel worden opgemerkt door de gedefinieerde indeling (hier, een vet en cursief tekst op de achtergrond bordeaux).
Excel - Voorwaardelijke opmaak

Put in tabelvorm

Excel biedt een algemene lay-out van een reeks cellen in een tabel:
3. Selecteer het gegevensbereik (maar ten minste twee cellen en kunnen niet begrijpen dat aangrenzende cellen).
6. Kies het tabblad Stijl Group Home, Option Put tabelvorm.
7.Si het al in een tabel, klikt u op een van de beschikbare lay-outs in het dialoogvenster verschijnt op het scherm. Het dialoogvenster verschijnt op het scherm is een galerie, het geselecteerde bereik toont een voorbeeld van het resultaat wanneer je de muisaanwijzer over de mogelijkheden te verplaatsen.
Excel - Voorwaardelijke opmaak

8.Si het strand was niet al een array, het dialoogvenster niet gedragen als een galerie. Klik op een van de voorgestelde lay-outs toe te passen. Dit heeft het effect van het transformeren van het geselecteerde bereik in de tabel, waarin u wordt gevraagd om de plaats van bestemming te bevestigen en als de eerste rij bevat headers.

Namelijk: Tabelnaam

Bij het maken van een tabel, wordt het automatisch een standaardnaam, zoals Tableaun toegewezen: het is een benoemd bereik. U kunt (en moet in de meeste gevallen) wijzigt u de standaard naam om iets explicieter.
De omvang en de inhoud van het geselecteerde bereik van cellen misschien niet ideaal voor het behoud van de opmaak zijn. Je kunt niet veranderen een layouts voorgestelde vorm: om dit te doen, moet u een nieuwe vorm van gepersonaliseerde tabel te maken, op een soortgelijke wijze als hierboven beschreven voor een aangepaste mobiele stijl, het verstrekken van de juiste wijzigingen aan de instelling previous vorm.

Tip: opmaak Copy

De tool Schilder formatteren werkbalk kunt u een vorm reeds zorgvuldig gedefinieerd om een ​​andere keuze in de spreadsheet snel toe te passen.
Excel - Voorwaardelijke opmaak

De opmaak en de leesbaarheid van de spreadsheet

Ongeacht de gebruikte lettertypen, lettergroottes en formats toe te passen methoden, de wijzigingen in de opmaak moet bijdragen aan de verbetering van het algemene uiterlijk van spreadsheets. Dergelijke verbetering vergt verdere leesbaarheid. Om dit te doen, hier zijn enkele aanbevelingen:
  • Fonts: voorzichtig exotische fonts niet te gebruiken, die niet op de computer van een andere gebruiker kan worden geïnstalleerd. Een werkblad moet een maximum van vier verschillende lettertypen bevatten, wetende dat de verschillen in grootte worden beschouwd als nieuwe lettertypen.
  • Tekengrootte: Als er te kleine lettertjes belemmeren het lezen van spreadsheets, het verhoogt de hoeveelheid informatie op één vel. We moeten het best mogelijke compromis te vinden. De ervaring leert dat de beste keuzes zijn om lettergroottes van 8 of 10 punten voor gegevens, met labels van kolommen en rijen in 12 of 14 punten goed te keuren. Het maakt niet uit voor effecten spreadsheets.
  • Uitlijning en oriëntatie: zorg ervoor dat een homogene uitlijning tussen hetzelfde gegevenstype hebben. Gebruik de knop Center indien nodig en samen te voegen om een ​​titel of meerdere kolommen label te markeren. Het kiezen van een verticale oriëntatie soms interessant voor etiketten kolommen of labels met meerdere regels (tegelijkertijd dienst centrum en samenvoegen).


Het origineel van deze factsheet is een fragment uit
"Al voor het goed gebruik Excel 2010" (Fabrice LEMAINQUE Collection CommentCaMarche.net, Dunod, 2010)

Zie ook


Download dit artikel (PDF)
Download dit artikel (PDF