Macintosh – Introductie

USESENITBR november 2017

Het verhaal van de Macintosh

Dit artikel is bedoeld om de geschiedenis van Apple (de onderneming in de appel) op te sporen in grote lijnen, in het bijzonder die van zijn belangrijkste product, de Macintosh.

Steve Wozniak en Steve Jobs zijn de twee vrienden en de middelbare school vrienden aan wie wij de oprichting van de eerste Apple-machines te danken. Hun eerste stappen in de computer industrie waren met Hewlett Packard (voor Wozniak) en Atari (voor vacatures).Dit is Steve Wozniak, die voor het eerst werd geïnspireerd, het creëren van wat later zou uitgroeien tot de Apple I (we zijn dan in 1976). Zijn vriend Jobs de gemotiveerd en op 1 april 1976 creëerden ze het bedrijf Apple Computer, met het oog op de Apple I. verkopenDeze eerste machine was geen succes, en het zal duren tot 1977 voordat de Apple II draait het eerste succes van de onderneming.

Voor de tijd, de kenmerken van de machine waren uitzonderlijk:

  • tot 64KB RAM-geheugen
  • processor 1Mhz
  • GUI met 6 kleuren in 280x192, 40x48 of 16 kleuren !!
  • (Geen harde schijf)
  • optionele diskettestation

De Apple II

In 1980, output van de Apple II, en de firma Apple had al een paar duizend werknemers. Jobs begon te werken aan het Lisa project

Lisa

Maar de leiders, niet wordt voldaan, de gepensioneerde project. Ook geïnteresseerd hij in een ander project: de Macintosh, een PC op $ 500.

Helaas, alle ontwikkeling heeft een einde, en in 1981 het bedrijf beleefde zijn eerste crisis: verkoop verminderd Wozniak getroffen door een vliegtuigongeluk in twijfel zijn professionele leven, ... en naar boven het allemaal, IBM kwam eerst PC, geduwd door IBM gigantisme snel overtroffen Apple machines.

Jobs al snel duidelijk dat Apple een richting die nodig is op het hoogtepunt van zijn commerciële concurrenten.
Ook is het Sculley (president van Pepsi-Cola), die het bedrijf in 1983 leidde(Overigens, "Think Different" verschijnt zowel op Macs dan op Pepsi commercials ... toeval of ... ??).
Het samenleven van de twee mannen was niet de makkelijkste.

De release van de eerste Macintosh

Dit evenement vond plaats op 22 januari 1984. Het was een succes tot Kerstmis, als kopers begon te aarzelen, niet overtuigd door het gebrek aan connectiviteit voor harde schijven.In 1985, zou meningsverschillen tussen Sculley en Jobs erger. Op dat moment, na een mislukte truc Jobs, de raad sprak in het voordeel van Sculley. Jobs démissiona. De maanden die volgden waren niet financieel rendabel.

De mogelijkheid om Sculley op een computer bedrijf te runnen werd vervolgens ondervraagd.De eerste conflict ontstond met Microsoft Windows 1.0 was de uitvoer onderworpen aan een compromis waarin werd gesteld dat Microsoft niet de technologie utillisées zou gebruiken door Apple.De Mac uit de schaduw dankzij de verschijning van gereedschappen en Desktop Publishing Software Computer (PostScript-printers, PageMaker, ...).

De uitgang van de Mac II

In 1987, de Mac II bevestigde dit opleving tot het punt dat het idee dat Windows niet kon zorgen te maken over de ontwikkeling van Macs al snel verspreid werd (1989).Maar PC klonen verscheen, en de release van Windows 3.0 mei 1990, kunnen draaien op al deze klonen, was een grote zorg voor Apple, die alleen producent van Macintosh gebleven.

Het uiterlijk van de PowerBook

Het idee om licenties te verlenen aan uitbreiding van de productie van Macs werd verlaten door de nieuwe CEO (Michael Spindler, genoemd in juni 1993).In 1991 verscheen de eerste PowerBook. Het was een groot succes. begon toen Apple met de Personal Assistants, die later op de uitgang van Newton zou leiden in augustus 1993. De handschriftherkenning te bestuderen, niet erg ontwikkeld, niet aangeschaft een review gunstig gebruiker.In 1994, het eerste PowerMac aangekomen. Deze machines, met behulp van een processor ontwikkeld door de gezamenlijke expertise van IBM en Motorola, bleek heel goed in staat om te concurreren en overtreffen de nieuwere Pentium processors snelheden.Naast dat, zijn licenties verleend aan verschillende bedrijven om klonen van Macs roterende MacOS (Power Computing, Umax ...) op te bouwen, maar dat opening was niet voldoende om de kloof in het commerciële beleid van Apple te sluiten. Bovendien is de release van Windows 95 niet helpen zaken.In januari 1996, terwijl Apple werd het oversteken van de grootste crisis, de Performa, low-cost machine, was een mislukking, en Spindler werd gedwongen af ​​te treden.Gil Amelio zijlijn.

De herstructurering!

In het najaar van 1996, terwijl de situatie niet is veranderd, Apple kondigde de overname van NeXT en re-integratie van ex-CEO Steve Jobs. Deze fusie was om de kern NeXTStep ontwikkeling van toekomstige MacOS (project Rhapsody, gepland voor 1998) te integreren.In het begin van 1997, Amelio zijn ontslag moest nemen, die niet in geslaagd om het evenwicht te herstellen. Jobs werd vervolgens breder toegewezen functies binnen het bedrijf, en niet bidden voor besluiten om de onderneming te herstructureren op het appel.In augustus 1997 bij MacWorld Boston, Jobs gericht zijn toespraak op een toon van nieuwheid en verandering, met inbegrip van de aankondiging van nieuwe reclamecampagnes, nieuwe Macs, de voortgang van Rhapsody, en in het bijzonder van een overeenkomst geslaagd met Microsoft. Deze overeenkomst stelt beide bedrijven delen van octrooien voor 5 jaar, Apple bood $ 150 miljoen in aandelen van Microsoft, en Microsoft betaalde een onbekend bedrag aan Apple voor intellectueel eigendom in de Windows ontwikkeling ontdekt.

Ten aanzien van de klonen, die uiteindelijk vloog meer klanten zonder Apple toename van de verkoop van Macs, Jobs nam de beslissing om de licenties die was toegekend, waardoor het stoppen van de productie van de fabrikanten te herstellen.

In november 1997, Jobs kondigde aan dat de verkoop van Macs nu ook zou leven: online of per telefoon, evenals de uitgang van de PowerMac en PowerBook G3.De Apple Store in één week werd de derde grootste e-commerce site op het web.

De iMac!

In januari 1998, Jobs kondigde de eerste positief resultaat voor meer dan een jaar. In mei introduceerde de aanstaande release van een nieuw type van de Mac: de iMac, het aanbieden van een compromis vermogen / prijs basic gebruikers tevreden te stellen. Hij legde ook uit dat het MacOS X project zou rekenen niet alleen op Rhapsody (NeXT-technologie), maar ook op MacOS 8.Het jaar 1998 was een jaar van de winst voor Apple iMacs verkopen als warme broodjes.In 1999, de uitvoer van de PowerMac G3 Blue en de aankondiging van de release van de iBook hield de golfbeweging. Toen kwam de aankondiging van de G4 generatie PowerMacs.

In januari 2000 heeft de release van iTools instrumenten gewijd aan het internet, toonde de nieuwe strategie resoluut gericht Internet onderneming in de appel, zoals Steve Jobs kondigde aan dat hij bleef aan het hoofd van het bedrijf.

schrijven Tittom (Visit IRCMania)

Zie ook


Download dit artikel (PDF)
Download dit artikel (PDF