Java-klassen

november 2017

Het begrip object


De Java-taal bevat grote bezwaren concept, dus het is een Objectgeoriënteerde taal (LOO). de term Objectgeoriënteerde taal is meer dan een naam meer om een ​​soort taal te beschrijven, het is echt een manier om te programmeren op zich, een state of mind ...
Om duidelijk te begrijpen het concept van het object, wordt verwezen naar het deel object georiënteerd programmeren!

Klassen met Java


Om voorwerpen te manipuleren, is het essentieel om klassen definiëren, dat wil zeggen, definiëren de structuur van een object. Deze definitie Java is als volgt:

public class ClassName {// instructies voor het definiëren van de klas}

Met Java moet het niet een puntkomma toe te voegen aan het einde van de klasse definitie blok, in tegenstelling tot C ++ ...

ClassName is uiteraard het type object door de klasse of in ieder geval de naam die u aan hen aangewezen.

Opmerkingen:

  • Volgens afspraak de naam van een les begint met een hoofdletter
  • een klasse publiek moet worden gecodeerd in een java-bestand dat zijn naam draagt, maar het kan coderen als vele klassen "Niet-openbare" we willen in hetzelfde bestand.

Verklaring van de gegevens leden


Tot zover onze klas leeg is (het is echter syntactisch correct), dat wil zeggen, het bevat geen gegevens (de zogenaamde Staafgegevens) Of de behandeling (de zogenaamde functies methoden). In werkelijkheid erft het nog steeds de klasse Object eigenschap die gemeenschappelijk is voor alle klassen.

De gegevens leden zijn variabelen opgeslagen in een klasse. Zij moeten worden voorafgegaan door het type en (optioneel) een label bepaalt hun omvang, dat wil zeggen, de klassen van de rechts toegang tot hen.

Deze labels zijn drieledig:

  • publiek
  • privaat
  • beschermde

Voor gedetailleerde begrip van deze labels, zie het hoofdstuk over de inkapseling. Bij afwezigheid van deze drie labels is standaard een vierde modus wordt gebruikt, ook wel "vriendschappelijk"Die zich gedraagt ​​als publiek in de klasse-pakket en een eigen buiten.

Zo kan een klas heeft vier gegevens leden kunnen bijvoorbeeld als volgt uitzien:

public class Car {public String merk;eigen dubbele snelheid;beschermde float prijs;String registratie;}

Het uitroepen van methoden


De gegevens leden toestaan ​​om informatie over de klas te houden, terwijl de methoden zijn behandelingen die kunnen worden uitgevoerd met de ingekaderde klasse objecten. Ze laten in het bijzonder om de integriteit van deze gegevens leden (meestal privé) zorgen ervoor door het uitvoeren van op hen enige juiste behandeling.

De definitie van een methode wordt gedaan door het prototype en de functie lichaam binnen te worden in één bewerking.

Hier is de syntaxis van een klasse met methoden:

public class class_name {// Aanwijzingen voor het definiëren van de klasse data leden;// instructies voor het definiëren van de methoden van de klasse;TypeDeValeurRenvoyée methodName (TypeDuParametre1 nomDuParametre1, TypeDuParametre2 nomDuParametre2) {Instructies // methodehoofdtekst}}

Opmerkingen:

  • Volgens afspraak de naam van een methode begint met een kleine
  • Inkapseling heeft ook betrekking op de wijze van behandeling van gegevens leden. We kunnen een van de drie labels (openbaar, beschermd, privé) methoden te plaatsen.

Zie ook


Download dit artikel (PDF)
Download dit artikel (PDF