Windows 7 – Mappen en bestanden

november 2017Windows 7 - Mappen en bestanden

onze video


Verken uw PC mappen en bestanden

Alle voor de exploitatie van de bestanden op uw computer, of het nu met die van Windows, geïnstalleerde software of apparaten die u gebruikt en uw persoonlijke bestanden worden opgeslagen op uw harde schijf. Ze worden gesorteerd in mappen, net als conventionele papieren bestanden en georganiseerd volgens een principe van de boom.
Om toegang te krijgen, open ramen (de Franse vertaling van Windows!) Die aanwezig zijn en dus kunt u openen, sorteren, te bewerken of zelfs verwijderen. Hoe kunt u deze vensters gebruiken om de inhoud van uw harde schijf te verkennen en gebruik maken van uw mappen en de bestanden die ze bevatten, of persoonlijke documenten, afbeeldingen of systeembestanden.

Behandel de WINDOWS

Om een ​​venster te openen, moet u dubbelklikken op het pictogram als het op het bureaublad of in Explorer, en een klik als het in de taakbalk.
Dubbelklik bijvoorbeeld op het pictogram Deze computer op het bureaublad om het gelijknamige venster te openen.

De grootte en aanwezigheid

Alle ramen weergegeven in de rechter bovenhoek een kleine groepering van drie knoppen, dus je kunt hun grootte en aanwezigheid op het scherm wijzigen:
 • Het wordt gebruikt om het venster te herstellen in de taakbalk. Houd er rekening mee dat het raam nog open is, lijkt het gewoon niet meer op het scherm. Om het opnieuw te tonen, klikt u op de knop of op de miniatuur in de taakbalk.

Om alle vensters te minimaliseren in een keer en terug te keren naar het bureaublad, klikt u op het pictogram van een kleine verticale streep "Show Desktop" aan de rechterkant van de taakbalk na de klok.
Als u alle vensters tegelijk te minimaliseren behalve één, klikt u op het midden van de bovenste titelbalk één willen zien blijven op het scherm en, zonder de knop los, schud de muis van rechts naar links.
 • Het plein gebruikt voor een groter maximaal raam zodat het gehele oppervlak van het scherm beslaat. Op dit punt, verandert het uiterlijk van een stapelbed plein geworden. Deze nieuwe pictogram kunt u het venster terug te keren naar de oorspronkelijke grootte.
 • Het rode kruis wordt gebruikt om het venster te sluiten.
Windows 7 - Mappen en bestanden
U kunt ook handmatig een venster wijzigen. Om de grootte van uw keuze passen, beweegt de muis naar een hoek van het venster totdat de aanwijzer verandert in een dubbele pijl. Klik vervolgens op de linkermuisknop ingedrukt en, zonder deze los te laten, sleep om de gewenste grootte.

de positie

Om de positie van een venster op het scherm te wijzigen, klikt op zijn bovenrand en, zonder het ingedrukt, sleep het venster naar de gewenste locatie.
Met Windows 7 kunt u ook automatisch een venster te sturen aan de ene kant, dus het is gevestigd in precies de helft van het scherm. Om dit te doen, sleep het venster aan de ene kant tot het bijna van het scherm verdwijnt. Windows automatisch herpositioneren. Laat de muisknop. U kunt hetzelfde doen aan de andere kant met een ander venster om het in positie ten opzichte van de eerste.
Merk op dat als u deze manipulatie doen om de bovenkant van het scherm, zal het venster het hele ervan te bezetten.Windows 7 - Mappen en bestanden

Schakelen tussen vensters

Wanneer meerdere vensters tegelijk te openen, zijn er verschillende manieren om van de ene over te schakelen naar de andere degene die we willen laten zien.
De makkelijkste manier is om de muisaanwijzer op het pictogram in de taakbalk. De miniatuur van het venster verschijnt, als u met de muis op het te verlaten, wordt het raam zelf aan u getoond. U kunt dan nagaan of hij het venster dat u wilt bekijken. Klik op de thumbnail om te activeren.Windows 7 - Mappen en bestanden
U kunt ook "Alt" gelijktijdig op de toets de toetsen "Tab". Er verschijnt een dialoogvenster in het midden van het scherm met miniaturen van alle geopende vensters. Houd de "Alt" toets herhaaldelijk op de "Tab" -toets totdat u de miniatuur van het venster dat u wilt bekijken te krijgen. Laat vervolgens de toetsen: uw venster op de voorgrond.Windows 7 - Mappen en bestanden
Als u de Aero grafische interface aanwezig is in de Home Premium en Windows 7 Ultimate gebruikt, kunt u de combinatie "Alt + Tab" te vervangen door de "Windows + Tab" combinatie. In dit geval worden de open ramen gepresenteerd in 3D, en je kunt naar voren scrollen met de muis wiel of door op "Tab" met behoud van de toets "Windows".Windows 7 - Mappen en bestanden

Verken de HARDE SCHIJF

Wanneer u een speciaal venster om een ​​bestand dat is opgeslagen op uw harde schijf te bereiken openen, moet je door een functie genaamd Windows Verkenner. Het is door het dat u kunt navigeren binnen de ramen, bijvoorbeeld via het pictogram "Computer" op het bureaublad.Windows 7 - Mappen en bestanden

Belangrijke elementen van een Verkenner-venster

De adresbalk

Het toont de "pad" reisde via het pictogram computer naar de geopende map te bereiken. Om terug te keren naar een bovenliggende map in de boom, klikt u op de naam in de adresbalk, of gebruik maken van de pijltjes naar links.

De zoekmachine

Het wordt gebruikt om een ​​bestand of map in het open raam te vinden. Om het zoeken te starten, typt u de eerste letters van het bestand of dat bestand, of zelfs die van de naam van de auteur of een specifiek woord van de inhoud ervan. Als en wanneer u typt, worden de reacties verfijnd totdat u het eindresultaat te zien.

De bedieningsbalk

De inhoud varieert enigszins afhankelijk van de inhoud van het open raam of het geselecteerde bestand. In aanvulling op de organisatie en het venster weergave-opties, biedt sneltoetsen voor het gebruik van de bestanden in het direct. Bijvoorbeeld, als u een van deze bestanden te selecteren met de muis, menu's om het te openen, afdrukken of branden verschijnen in de commando bar. Als er een audio- of videobestand, kun je spelen in Windows Media Player. Als er een foto, kunt u bekijken of openen in een editor, etc.

Het navigatievenster

Het bevat snelkoppelingen naar de belangrijkste opslag van bestanden mappen, zoals afbeeldingen of muziek bibliotheken, de download map, het Bureau en toont ook de gehele boom van de harde schijf van uw computer. De kleine pijlen die verschijnen wanneer de muis beweegt een element van dit navigatievenster wijzen op de aanwezigheid van submappen. Als u op deze pijl kan laten zien, een andere om ze te verbergen.

de inhoud

Deze hoofdsectie van een Verkenner-venster bevat iconen van mappen en bestanden in de geopende map. Door te dubbelklikken op het, u het bestand of de map te openen.

Het detailvenster

Het toont verschillende soorten informatie in het dossier van het venster dat u met de muis geselecteerd: naam, aanmaakdatum, gewicht bezig op de harde schijf grootte voor een foto, kunstenaar voor een muziekbestand, enz.

Pas de weergave

Er zijn verschillende opties om de weergave van een venster aan te passen.
 • U kunt in eerste instantie te onderdrukken op het pictogram Deze computer in het navigatiedeelvenster, de lijst van de harde schijven en USB-schijven aangesloten op uw computer. Voor deze, de muis beweegt naar het pictogram Deze computer en klik op de kleine donkere pijl die wordt weergegeven aan de linkerkant van het pictogram. Om opnieuw weer te geven deze items, klikt u nogmaals op het pijltje.
 • Om de grootte van pictogrammen die in de inhoud gebied verschijnen wijzigen, klikt u op het pictogram "Change View" rechts op de navigatietoets bar. Om toegang te krijgen tot de verschillende grootte-opties tegelijk, klikt u op het kleine pijltje aan de rechterkant van dit pictogram. selecteer vervolgens het gewenste formaat door de cursor te slepen naar de gewenste locatie.
Windows 7 - Mappen en bestanden
 • Om menu's weer te geven, zoals worden aangetroffen in oudere versies van Windows, (Bestand, Bewerken, enz.), Klikt u op "Organiseren" en selecteer "Lay-out" en "Menu Bar".
 • Ten slotte kunt u het detailvenster verwijderen door te klikken op "Organiseren" en "Lay-out" en het vinkje in de regel "Details Pane". U mag omgekeerd tonen het voorbeeldvenster, die levert aan de linkerkant van het venster een voorbeeld van het geselecteerde bestand.
Windows 7 - Mappen en bestanden

toegangsopties

Er zijn vele andere weergave aanpassingsopties in een Verkenner-venster. Dit vereist open de "Mapopties", toegankelijk door te klikken op "Hold" en vervolgens op "Mapopties en onderzoek". Onder de beschikbare instellingen, kunt u ervoor kiezen om "Open elke map in zijn eigen venster" of "open items door enkele klik." Andere bestanden aanpassingsopties zijn beschikbaar onder het tabblad "View".Windows 7 - Mappen en bestanden

Bestanden en RECORDS

Van een venster van de Explorer kunt u natuurlijk maken, verwijderen, hernoemen, sorteren of verplaatsen van bestanden en mappen. Dit alles in een paar muisklikken, zodat u kunt profiteren van een georganiseerde en nette harde schijf.

bestanden sorteren

Binnen een venster, worden de bestanden meestal in alfabetische volgorde. Misschien heb je liever een ander soort criteria om het bestand dat u zoekt snel vinden. Om toegang te krijgen tot deze keuzes, selecteert u eerst het scherm "Details" door te klikken op het kleine pijltje aan de rechterkant van het pictogram "Change View" command bar.
Klik vervolgens op een kolom kopje, zoals "Naam", "Date Modified", "type" of "Size" om de bestanden en mappen te sorteren uit het open raam op dit criterium. Een eerste klikt u op de klas in aflopende volgorde, een tweede oplopende volgorde. U kunt ook op de pijl die naast de kolomkoppen lijkt de sorteeropties die specifiek zijn voor elk criterium te tonen. Bijvoorbeeld, "Type", kunt u ervoor kiezen om alleen bestanden van één of meer soorten gegeven weer te geven: Videoclip, tekstdocument, JPEG, etc.Windows 7 - Mappen en bestanden

Maak een nieuwe map

Om een ​​nieuwe map op de harde schijf te maken, opent u een Verkenner-venster en de boom naar de plaats waar u deze map te maken te verplaatsen. Klik nu met de rechter muisknop op een leeg gedeelte van het venster en selecteer "Nieuw" en vervolgens "Map". Voer de naam van het bestand en druk op de "Enter".

Pas op het pictogram van een map

Standaard worden alle mappen weergegeven met hetzelfde pictogram dat een bestand ..., geel vertegenwoordigt. Maar het is mogelijk om het pictogram aan te passen, bijvoorbeeld naar een map op basis van de bestanden die het bevat te onderscheiden. Om dit te doen, klikt u op de map met de rechter muisknop en kies "Eigenschappen". In het venster dat verschijnt, klikt u op het tabblad "Aanpassen". Daar klikt u op "Bestand kiezen" om te bladeren van de harde schijf op zoek naar een beeld wordt weergegeven op het pictogram. Standaard wordt het venster voor u om dit te doen opent het bestand inhoud aan te passen.
Nog steeds onder de tab "Aanpassen", klikt u op "Change Icon", kunt u kiezen uit meer dan honderd verschillende pictogrammen.
Tot slot kunt u ook, in "Wat voor soort bestand dat u wilt gebruiken? 'Definieer het type van het bestand dat onder die vooraf opgenomen door Windows. Bijvoorbeeld, als u afbeeldingen of video's te selecteren, het pictogram zal een aantal miniaturen van foto's of films te versieren in het.Windows 7 - Mappen en bestanden

Selecteer bestanden

Om een ​​bestand te selecteren met de muis, klikt u op het. Om meerdere bestanden te selecteren op hetzelfde moment "omlijsten hen" met je muis, de linker knop ingedrukt te houden.Windows 7 - Mappen en bestanden
U kunt ook de eerste bestand te selecteren en vervolgens op de toets "Shift". Hoewel het ingedrukt houdt, klikt u op het laatste bestand worden geselecteerd. Alle bestanden die zich tussen het eerste en het laatste bestand zal ook worden geselecteerd.
U kunt ook op de toets "Ctrl" en terwijl het ingedrukt en selecteer één voor één muis alle gewenste bestanden.
Ten slotte is de makkelijkste manier om in een keer alle bestanden in een map selecteren is om de sneltoets "Ctrl + A" te gebruiken.

Verplaatsen en kopiëren van bestanden

Om te verplaatsen of kopiëren van bestanden, de eenvoudigste methode wordt, na het selecteren van de muis selectie verslepen naar een andere map van de harde schijf, weergegeven bijvoorbeeld in het navigatievenster van een venster van Explorer. Kopiëren of verplaatsen begint wanneer u de muis loslaat.
Indien de overdracht plaatsvindt tussen de twee mappen van dezelfde harde schijf of dezelfde partitie, worden de bestanden verplaatst. Tussen twee mappen of schijven met verschillende partities, worden bestanden worden gedupliceerd. Voor hen worden zelfs tijdens een operatie tussen twee mappen van dezelfde harde schijf gekopieerd, druk op de toets "Ctrl" terwijl u de handeling uit te voeren.Windows 7 - Mappen en bestanden
In Windows 7, ongeacht de locatie van de harde schijf waar u ook bent en wat het bepaald bestandstype om een ​​bestand te kopiëren, selecteert u het en klikt u met de rechter muisknop op "Kopiëren" . U kunt ook tegelijkertijd op "Ctrl + C" -toets. Open Explorer via de doelmap en klik met de rechter muisknop en kies "Plakken". U kunt ook gebruik maken van de sneltoets "Ctrl + V".
Om een ​​bestand te verplaatsen in plaats van te kopiëren, handling is hetzelfde, via in eerste instantie kiezen "Knippen" of "Ctrl + X".

bestanden verwijderen

Om een ​​bestand te verwijderen, zijn er drie verschillende methoden:
 • Klik met de rechter muisknop en kies "Verwijderen."
 • Selecteer deze en druk op toets "Delete".
 • Sleep het naar de prullenmand icoon met de muis.

In de eerste twee gevallen, verschijnt er een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd om uw keuze te bevestigen met "Ja" of ongeldig "Nee".Windows 7 - Mappen en bestanden
In de derde, is geen bevestiging nodig is, wordt het bestand rechtstreeks naar de prullenbak.

OM TE WETEN

Een bestand geplaatst in de prullenbak niet daadwerkelijk volledig verwijderd van de harde schijf. Er is nog tijd om het te krijgen door te dubbelklikken op het pictogram Prullenbak en vervolgens het bestand in kwestie te selecteren en te klikken op de knop "Restore dit punt" uit het commando bar.
Om een ​​bestand van uw computer en daarmee het legen van de prullenbak permanent te verwijderen, klik met de rechter muisknop op het pictogram Prullenbak en selecteer "Empty Trash".Windows 7 - Mappen en bestanden

Herstel een eerdere versie van een bestand

The Ultimate editie van Windows 7 kunt u, in het geval van de opname fout om terug te keren naar de oude versie van een bestand door middel van continue back-upfunctie veranderingen. Maar om ervan te genieten, moeten we deze functie is ingeschakeld.

Voor het activeren

Dubbelklik op het pictogram van de "Configuratiescherm", klik vervolgens op "Systeem en beveiliging" en "System". Aan de linkerkant van het venster dat verschijnt, klikt u op de "System Protection". In het nieuwe venster dat verschijnt, selecteert u de harde schijf die de bestanden die u wilt Windows back-ups behouden en klik op "Configure" bevat. Daar selecteert u "Alleen herstellen vorige versies van bestanden" en klik op "OK".
Controleer dat in de "System Properties", de harde schijf of partitie die de bestanden bevat voor back-up is geselecteerd. Eventueel het vakje. Klik op "OK" om te bevestigen en het venster te sluiten en dan weer op "OK".Windows 7 - Mappen en bestanden

Om terug te keren naar de vorige versie van een bestand

Klik met de rechter muisknop op het bestand of de map te herstellen en klik vervolgens op "Vorige versies herstellen". In de lijst die verschijnt, selecteert u de versie die u wilt terugkeren. Klik op "Open" om te controleren of het de juiste versie. sluit het bestand en klik op "Restore."

Het bestand of de map herstelde de huidige versie op uw harde schijf te vervangen. Deze vervanging kan niet worden geannuleerd.

Windows 7 - Mappen en bestanden

THE USER FILE

Verschijnen met Windows Vista, de map op het bureaublad neemt de naam van uw gebruikersaccount. Het brengt al uw bestanden en persoonlijke documenten in een tiental specifieke sub-mappen automatisch door Windows, om foto's, muziek, video's of gedownloade bestanden te sorteren.Windows 7 - Mappen en bestanden

De map Mijn documenten

Windows automatisch opgeslagen documenten die u maakt, bijvoorbeeld met een tekstverwerker zoals Word. Standaard worden de meeste programma's bieden u om uw werk op te slaan in dit geval.
Natuurlijk is de map Mijn documenten niet vast. U kunt zoveel submappen maken als u wilt het sorteren van uw persoonlijke bestanden te optimaliseren.

De map Mijn afbeeldingen

Als het document dat u bespaart is een grafisch bestand (GIF of JPEG-foto's van een digitale camera, enz.), Zal Windows aan te bieden aan het op te slaan in de map Mijn afbeeldingen in Mijn documenten in plaats daarvan. Standaard wordt het display in deze map ingesteld op Grote pictogrammen naar de thumbnail van elk beeld te onderscheiden.

Andere speciale mappen

Andere belangrijke kwesties onder de map User Files hebben elk een precieze functie van de opslag:
 • Mijn muziek voor muziekbestanden in MP3-formaat, bijvoorbeeld.
 • Mijn video's voor films, zoals die u gebruikt om een ​​video-dvd met Windows DVD Maker-software te creëren.
 • Download het hosten van bestanden en programma's gedownload van het internet.
 • Favorieten dat het adres van uw favoriete websites worden opgeslagen zodat u gemakkelijk kunt openen.
 • Contacten om visitekaartjes van uw contacten e-mail op te slaan.
 • Partijen ingeschreven voor de back-up bestanden van uw spellen.
 • Kantoor dat de map met alle snelkoppelingen en pictogrammen geplaatst op het bureaublad van Windows eigenlijk geopend.

Verander de locatie van bestanden

Standaard worden alle documenten geplaatst in de map Mijn documenten, Mijn afbeeldingen, etc. worden opgeslagen op schijf C:, dezelfde die wordt gebruikt om Windows-bestanden op te slaan en het systeem bedienen. Dat kan eenvoudiger zijn, maar voor serieuze systeem crash, loopt u het risico alles te verliezen of Windows opnieuw te installeren of formatteren van de harde schijf. Beter dan uit voorzorg en veiligheid, beweeg je documenten naar een andere partitie of een andere harde schijf. In ons voorbeeld zullen we de inhoud van de map Mijn documenten te verplaatsen.
Begin met het maken van de gewenste locatie (bijvoorbeeld D 🙂 op de nieuwe map die uw documenten zal ontvangen. Noem het zoals je wilt, hier hebben we gekozen voor "Manu Documents". Open vervolgens het bestand "User File" en klik met de rechter muisknop op de map "Mijn documenten". Selecteer "Eigenschappen" en klik op het en het tabblad "Locatie" "Move".Windows 7 - Mappen en bestanden
In het navigatievenster aan de linkerkant van het venster dat verschijnt, klikt u op de harde schijf of partitie waarop de nieuwe map wordt opgenomen en blader die partitie of harde schijf om de map te openen. Klik vervolgens op "Map selecteren." Klik op "OK" en "Ja" in het bevestigingsvenster dat verschijnt.Windows 7 - Mappen en bestanden
Nu, zelfs als de adresbalk dat verschijnt wanneer u de map Mijn documenten te openen nog steeds laat zien dat je in de map Gebruiker > Mijn documenten, bestanden fysiek op de plaats van de harde schijf die u hebt opgegeven opgeslagen.


Het origineel van deze factsheet is een fragment uit
"Alles voor een goede start met Windows 7" (Emmanuel GENTY,
Collection CommentCaMarche.net, Dunod, 2009)

Zie ook


Download dit artikel (PDF)
Download dit artikel (PDF