Wijk storingen: verdedig je rechten

november 2017Wijk storingen: verdedig je rechten

In de stad en het land, de problemen en overlast soms verstoren het dagelijks leven, zij het geluid, echte geschillen of meer ernstige conflicten. Wat u moet weten om uw rechten af ​​te dwingen

Tenzij je in een geïsoleerde jachthuis in het bos wonen, buurtproblemen zijn bijna onvermijdelijk. Je kunt niet de schuld van de huurder van het bovenstaande vrienden te ontvangen op zondag of zijn buurman om zijn gazon maaien op vrijdag bij zijn terugkeer naar het werk ... Dit is klassieke ongemakken van het leven in de maatschappij.

Maar in sommige gevallen, buurt stoornis, vrijwillig of niet, kan een "abnormaal" karakter te hebben en je kan eisen van de auteur het stopt en verstoren je dagelijkse leven. De moeilijkheid zit hem natuurlijk in het onderscheid tussen normale en abnormale stoornis stoornis ... Weet dat in alle hieronder weergegeven gevallen, kan je toevlucht nemen tot minnelijke mediation procedures om het geschil op te lossen.

onze video

Het advies van Eric Roig, oprichter en directeur van droit-finances.net

Huisdieren

Op het platteland en in de stad, kan huisdieren overlast voor anderen veroorzaken. Ze kunnen voortdurend blaffen verontreinigen de gemeenschappelijke ruimtes van een gebouw, schrikken de buren of voorbijgangers en zelfs de factor bijten of een ongeval veroorzaken. En geen lease, of regelgeving van condominium of onderverdeling kan huisdiereneigendom verbieden.

Maar in alle gevallen, dat het dier is ontsnapt of is onder de hoede van zijn meester, is aansprakelijk voor schade veroorzaakt aan anderen. Hij zal de schade of persoonlijk letsel, en eventueel de geldelijke schade die het slachtoffer te herstellen.
Zijn verantwoordelijkheid zal echter duidelijk zijn als het is het gedrag van het slachtoffer die verantwoordelijk is voor het ongeval.
Zelfs in de afwezigheid van letsel, kan de master worden veroordeeld als hij het dier tegen een derde partij (art. 623-3 van het Wetboek van Strafrecht) heeft opgewonden.

In appartementsgebouwen, dan kunt u contact opnemen met de curator voor het aan de bouwvoorschriften (en de huiseigenaar als de master-huurder) af te dwingen.

Vechthonden (de zogenaamde eerste klasse), wacht of de verdediging (de zogenaamde tweede klasse) moet worden aangelijnd en gemuilkorfd op de openbare weg. Hun detentie is verboden om minderjarigen en moet worden verklaard aan het gemeentehuis van de woonplaats van de meester.
Attack honden (eerste categorie) kunnen alleen reizen op de openbare weg. Ze hebben geen toegang tot het openbaar vervoer, de openbare ruimte en kan niet parkeren in de gemeenschappelijke delen van gebouwen.

In het algemeen, als u denkt dat een dier een gevaar, namelijk de wet kunt u de burgemeester van uw stad in te voeren. Het zal de master vragen om alle noodzakelijke maatregelen te nemen om de risico's weg te nemen en kunnen zelfs, indien deze maatregelen niet zijn uitgevoerd, om het dier te plaatsen in een depot.

Merk ook op dat in principe de code rural en maritieme visserij verboden om de zwervende honden en katten vertrekken. De wet van 6 januari 1999 maakt het zelfs burgemeesters aan de lijn te bestellen en snuit verplicht op het grondgebied van hun gemeente.

Volgens artikel L. 211-23 van de Code, is een hond beschouwd dwalen als het onder een effectief toezicht van zijn leraar is hij buiten gehoorsafstand van het of geen geluid instrument voor zijn terugroeping, of als het uit de buurt van de eigenaar of de persoon die verantwoordelijk is voor een afstand van meer dan 100 m.

Zoals voor katten, worden ze beschouwd als dwalen wanneer ze niet worden geïdentificeerd en vond meer dan 200 meter van woningen of worden gevonden om meer dan 1.000 m van huis naar hun meester en ze zijn niet onder de directe supervisie van het. Het is hetzelfde voor elke kat waarvan de eigenaar onbekend is en op de snelweg of op het eigendom van anderen wordt ingevoerd.

Dagen en ramen

Je buurman besluit een opening direct te breken op uw huis. Het moet de minimale afstanden omschreven in de artikelen 678 en volgende van het Burgerlijk Wetboek te respecteren.
Als er een "recht view" (waarmee zien zonder de kop), de minimale afstand van 1,90 m tussen het buiteneinde van de voor- en de grens van de twee gangen. Als er een "schuine" view (waardoor hij zijn hoofd wenden tot het naastgelegen terrein te zien), de afstand slechts 0,60 m.
We moeten rekening houden met de helft van de dikte van de scheidingswanden om de afstand te berekenen. Als de muur is aan u, is de afstand gerekend vanaf de rand van de muur.

Maar het kan ook, ongeacht de afstand, het scheppen van "pijn" dagen voorbij licht zonder dat te zien (mesh ijzeren kozijn glas, etc.). Geen afstand wordt niet opgelegd wanneer de opening naar een blinde muur in uw huis (geen ramen) of op uw dak als het geen dakraam of dakkapel.

Als deze regels niet worden nageleefd, hebt u het recht om deze openingen te veroordelen als ze werden gemaakt voor minder dan dertig jaar, zelfs als er een fout van de vorige buurman.

hoorbare ruis en hinder

Dit is één van de meest voorkomende wijk overlast. De voorbeelden zijn talrijk: blaffen, DIY, grasmaaiers, muziek apparaten, etc.

Om misbruik te voorkomen, worden de uurlijkse werk van de buren vaak bepaald door regelgeving. Het is hetzelfde voor maaisel op zondag.

Wanneer geluiden optreden 's nachts, het slachtoffer van geluid heeft altijd de mogelijkheid om te vervolgen voor de vrede' s nachts.

Toch moet de risico's van lawaai niet leiden tot een totaal verbod op avonden en feestjes thuis omdat deze zijn niet te vaak en dat er geen misbruik. Om te voorkomen dat mogelijke buurt geschillen, en de organisator moet een brief aan zijn buren van een avond (voorbeeldbrief) waarschuwen voor te schrijven.

plantages

Op het platteland, is het mogelijk dat de door uw buurman geplant vegetatie uiteindelijk hinderen.

In principe, je buurman heeft behoefte aan een minimale afstand tussen de grens van uw woning en het planten. Deze afstand wordt ofwel bepaald door de lokale gebruiken, door de Kamers van Landbouw of door de plaatselijke stedenbouwkundige voorschriften goedgekeurd. Anders is artikel 67 van het Burgerlijk Wetboek, dat in het spel komt: de minimale afstand van twee meter voor aanplantingen van meer dan twee meter hoog en 50 centimeter voor anderen.
Bij het Hof van Cassatie, moet de hoogte van de boom wordt gemeten tussen de basis en de top, ongeacht verschillen in eigenschappen tussen de naburige. (Arrest van 4/11/98).

Als deze regels niet worden gevolgd, kun je eisen dat je buurman trekt, zonder hoofd of beweegt zijn plantages. Tenzij deze situatie duurt al meer dan dertig jaar.

Een precisie: het land is vaak te klein is, gaat deze verordening niet van toepassing zijn in Parijs en de aangrenzende departementen, alsmede in de stedelijke gebieden van de andere afdelingen van Ile-de-France. Als overlast, rechtbanken overwegen van geval tot geval.

Ook wordt opgemerkt dat in principe kun je niet protesteren tegen de vallende bladeren van de boom van je buurman indien geplant op de juiste afstand. Tenzij je kan bewijzen, bijvoorbeeld, het belang van vallen bladeren in verband met een gebrek aan zonlicht leidt tot het verschijnen van schuim op uw muren of het dak (hof van beroep van Dijon, arrest van 8 december 1999).

constructies

Zelfs wanneer de planning regels is voldaan, kan het gebeuren dat de nieuwbouw berooft u bekijken of zonlicht. Vervolgens kunt u beroep doen op de rechtbanken, abnormale buurt verstoring. Maar de rechters zijn relatief mild in sterk verstedelijkte gebieden waar nieuwbouw resulteert vaak in dit soort ongemak.

Het is niet hetzelfde als constructie verstoort de goede ontvangst van tv-programma's. Wanneer het nieuwe gebouw is na 10 augustus 1974, moet de fabrikant installeren op eigen kosten een heruitzending antenne voor stop deze aandoening. Bij gebreke van een minnelijke schikking, de CSA, welke fabrikant de schuld van antwoord binnen drie maanden na de ingebrekestelling, die de zaak voor de rechter te brengen.

Wanneer uw buurman maakt een gebouw of een opening in een muur eerder blind, moet het voldoen aan bepaalde juridische afstanden gezien. Niet naleven van deze regels te volgen, kunt u een verzoek om e-mail rechtsopvatting afstand te herstellen op uw eigendom aan te pakken.

runoff

Als u eigenaar van een woning onder gelegen, is het normaal afvoer voor uw property: de wet van de zwaartekracht is hard, maar het is de wet ... U kunt echter stoornis beroepen wijk als afvoer is afgeleid, bijvoorbeeld, het legen van een zwembad of een bad of werk hebben dit natuurverschijnsel geaccentueerd. Merk ook op dat het water van een dak normaal moet gaan op het terrein van de eigenaar of op straat, niet de buurman ... U kunt controleren uw rechten in het geval van de stroming van water buurman thuis voor meer informatie.

geuren

Afgezien van het geval van zwaar vervuilende fabrieken (papier, suiker, enz.) Die onderworpen zijn aan zeer strenge wetgeving zijn geuren zijn moeilijk te vinden en te bestraffen. Geen wettelijke maatregel drempel van toepassing is, is het vooral een kwestie van gezond verstand en het milieu, stedelijk of landelijk.

Om een ​​reactie van de bevoegde autoriteiten of gerechtelijke stappen te activeren, moet je eerder getuigenis te zoeken, op te stellen van de bevindingen van deurwaarders en waarschuwen het stadhuis in kleine steden of curator in appartementsgebouwen (met name om ervoor te zorgen dat de afwikkeling condominium is goed gerespecteerd).

Als geuren zijn van een professionele of verwante activiteit, kunt u controleren of de persoon ventilatiesystemen die bij Verordening (afzuigkappen, enz.) Is geïnstalleerd. In alle gevallen is de rechter overwegen van geval tot geval. Bijvoorbeeld, een boer die een varken te dicht bij naburige huizen had uitgebreid veroordeeld zij, een restaurant waarvan de keuken ruikt vielen de binnenplaats van een gebouw, enz.

Maar er is geen vraag, in principe, te verbieden de nabijgelegen barbecue-party zondag ... Tenzij het systematisch misbruik maken van dat recht door het produceren van bijvoorbeeld onaangename geuren wanneer u tabel (Caen hof van beroep, arrest van 21 februari 2002). Bovendien zou het gebruik van een barbecue niet schaden, bijvoorbeeld uitsteeksels as of verdonkering van de naburige gevel. Tot slot, er rekening mee dat in sommige gevallen de afwikkeling van een onderdeel of condominium kan regelen of het gebruik van de barbecue te verbieden.

Zie onze factsheets op nabuurschapsaangelegenheden.

Zie ook


Download dit artikel (PDF)
Download dit artikel (PDF