POP3, SMTP, IMAP – E-mail protocollen

USESVANENITBR november 2017

Inleiding tot de e-mail


E-mail wordt beschouwd als de meest gebruikte internet service. Dus de TCP / IP-protocol suite biedt een scala aan protocollen om eenvoudig te beheren e-mail routing op het netwerk.

SMTP


de SMTP (Simple Mail Transfer Protocol, vertalen Simple Mail Transfer Protocol) Is het standaard protocol voor het overdragen mail van een server naar een ander punt naar punt verbinding.

Dit is een protocol werkt in de online modus, ingekapseld in een TCP / IP frame. De e-mail wordt direct geleverd aan de mailserver van de ontvanger. SMTP werkt door middel van tekst commando's gestuurd naar de SMTP-server (standaard poort 25). Elk van de commando's verzonden door de client (gevalideerd door de ASCII-reeks CR / LF, gelijk aan enter) wordt gevolgd door een reactie van de SMTP server opgebouwd uit een aantal en een beschrijving.

Hier is een e-mail verzoek scenario naar een SMTP-server

 • Bij het openen van de SMTP-sessie, de eerste opdracht moet worden verzonden is het commando HELO gevolgd door een ruimte (aangeduid ) En de domeinnaam van uw machine (om te zeggen "hallo ik ben zo'n machine") En bevestig dan ingang (genoteerd ). Sinds april 2001 heeft de specificaties van het SMTP-protocol, gedefinieerd in RFC 2821, vereisen dat de opdracht HELO wordt vervangen door het commando EHLO.
 • De tweede opdracht is "MAIL FROM:" gevolgd door het e-mailadres van de afzender. Als de opdracht wordt ingestemd met de server stuurt het bericht "250 OK"
 • De volgende opdracht is "RCPT TO:" gevolgd door de ontvanger e-mailadres. Als de opdracht wordt ingestemd met de server stuurt het bericht "250 OK"
 • de orde DATA is de derde fase van de transmissie. Het luidt het begin van het bericht. Als de opdracht wordt aanvaard, retourneert de server een genummerde tussenberichtsamenvatting 354 aangeeft dat de verzending van de e lichaam kan beginnen en beschouwt alle volgende regels aan het einde van de door een regel met één puntbericht. De e-mail lichaam eventueel bevat enkele van de volgende headers:
  • datum
  • onderwerp
  • cc
  • bcc
  • van

Als de opdracht wordt ingestemd met de server stuurt het bericht "250 OK"
Hier is een voorbeeld transactie tussen een cliënt (C) en een SMTP-server (S)
S: 220 Ready smtp.commentcamarche.net SMTP
C: EHLO machine1.commentcamarche.net
S: 250 smtp.commentcamarche.net
C: MAIL FROM:

S: 250 OK
C: RCPT TO:

S: 250 OK
C: RCPT TO:

S: 550 Geen dergelijke gebruiker hier
C: DATA
S: 354 Start mail ingang; eindigen.

C: Onderwerp: Hallo Little
C: Hi Meandus,
C: Hoe gaat het?
C:
C: Tot ziens!
C :.

S: 250 OK
C: STOP
R: 221 smtp.commentcamarche.net sluiten transmissie


De basisspecificaties SMTP wil alle verzonden tekens worden gecodeerd in ASCII code over 7 bits en 8 bits expliciet op nul gezet. Dus om tekens met accenten te sturen is het noodzakelijk om toevlucht te nemen tot algoritmen te integreren MIME specificaties:

 • base64 voor bijgevoegde bestanden
 • quoted-printable (Afkorting QP) Voor speciale tekens in het berichtHet is dus mogelijk om mail te sturen met behulp van een eenvoudige telnet op poort 25 SMTP-server:
Telnet smtp.commentcamarche.net 25(De server hierboven aangegeven is bewust niet-bestaand, kunt u proberen te vervangen commentcamarche.net door het domein van uw Internet provider)

Hier is een samenvatting van de belangrijkste SMTP commando'sCommandeExempleDescription
HELO (nu EHLO)EHLO 193.56.47.125Identificatie met behulp van het IP-adres of afzenddomein computer
MAIL FROM:MAIL: [email protected]Identificatie van het adres van de afzender
RCPT TO:RCPT: [email protected]Identificatie van het adres van de ontvanger
DATAbericht DATAmail lichaam
STOPPENSTOPPENSMTP-server Gepubliceerd
HELPHELPLijst van SMTP commando's worden ondersteund door de serverAlle SMTP-protocol specificaties worden gedefinieerd in RFC 821 (sinds april 2001 het SMTP-protocol specificaties worden gedefinieerd in RFC 2821).

POP3


de POP (Post Office Protocol die kunnen leiden "Post Office Protocol") Hiermee, zoals de naam al doet vermoeden te gaan halen haar post op een externe server (POP server). Het is noodzakelijk voor mensen die niet zijn aangesloten op het internet voortdurend om mails offline te controleren.

Er zijn twee hoofdvarianten van dit protocol POP 2 en POP3, die respectievelijk toegewezen poorten 109 en 110 en loopt via radicaal andere tekstcommando's.

Zoals in het geval van SMTP, POP (POP2 en POP3) werkt door middel van tekst commando's naar de POP-server. Elk van de commando's die door de cliënt (gevalideerd door de sequentie CR / LF) Uit een zoekwoord, eventueel aangevuld met een of meer argumenten en wordt gevolgd door een POP server bestaat uit een getal en een beschrijving.

Hier is een tabel waarin de belangrijkste POP2 commando's:


POP2 commando's
BestellingBeschrijving
HELLOIdentificatie met behulp van het IP-adres van de verzendende computer
MAPBoxnaam te raadplegen
LEESBericht nummer lezen
OPHALENBericht herstellen
SAVEBericht op te slaan
DELETEBericht moet worden verwijderd
STOPPENOutput POP2 serverEen samenvatting van POP3-opdrachten:


POP3 commando's
BestellingBeschrijving
USER IDDeze opdracht om te verifiëren. Het moet worden gevolgd door de naam van de gebruiker, dat wil zeggen, een tekenreeks die de gebruiker op de server. De USER commando moet het commando voorafgaan PASS.
PASS wachtwoordde orde PASS, om het wachtwoord van de gebruiker te geven waarvan de naam is opgegeven bij de bestelling USER vooraf.
STATInformatie over de berichten die op de server
RETRBericht herstellen
DELEBericht moet worden verwijderd
LIST [msg]Bericht wordt weergegeven
NOOPZal de verbinding open te houden bij inactiviteit
TOP controle weergeven n lijnen van de boodschap waarvan het nummer wordt gegeven als een argument. In geval van een positieve reactie van de server, geeft de headers van het bericht en een lege regel en ten slotte n eerste regels van het bericht.
UIDL [msg]Vraagt ​​de server naar een regel met informatie over het bericht eventueel gegeven in het argument te sturen. Deze lijn bevat een string, genaamd unique identifier vermelding, mogelijk maakt om de boodschap uniek te identificeren op de server, onafhankelijk van de sessie. Het optionele argument is een getal dat overeenkomt met een bestaand bericht op de POP-server, dat wil zeggen een verwijderde bericht te zeggen).
STOPPENde orde STOPPEN eisen de uitgang van de POP3-server. Het verwijdert alle berichten gemarkeerd als verwijderd en de status van deze actie retourneert.De POP3-protocol beheert dus authenticatie met behulp van een gebruikersnaam en een wachtwoord, is het niet tegen door niet veilig, omdat de wachtwoorden, evenals e-mails, circuleert in licht (niet gecodeerd) op het netwerk. In feite, volgens RFC1939, is het mogelijk om het wachtwoord te versleutelen met behulp van de MD5-algoritme en daardoor profiteren van veilige authenticatie. Echter, deze opdracht is optioneel, op een paar servers implementeren andere POP3-protocol sloten de mailbox tijdens de raadpleging, wat betekent dat gelijktijdige raadpleging door zowel de gebruikers in dezelfde mailbox is onmogelijk .

Net zoals het mogelijk is om een ​​e-mail met Telnet te sturen, is het ook mogelijk om toegang te krijgen tot zijn inkomende e-mail met behulp van een eenvoudige Telnet aan de haven van de POP-server (110 standaard):
telnet mail.commentcamarche.net 110(De server hierboven aangegeven is bewust niet-bestaand, kunt u proberen te vervangen commentcamarche.net door het domein van uw Internet provider)
S: + OK POP3-service mail.commentcamarche.net
S: (Netscape Messaging Server 4.15 Patch 6 (gebouwd 31 maart 2001))
C: USER jeff
S: + OK naam is een geldige mailbox
C: PASS mon_pass
S: + OK maildrop klaar
C: STAT
S: + OK 2 0
C: TOP 1 5
S: Onderwerp: Hallo Little
S: Hi Meandus,
S: Hoe gaat het?
S:
S: Tot ziens!
C: STOP
S: + OK


De weergave van de gegevens die u invoert is afhankelijk van de Telnet-client die u gebruikt. Afhankelijk van uw Telnet-client, moet u het mogelijk te maken local echo.

IMAP


het protocol IMAP (Internet Message Access Protocol) Is een alternatief protocol om POP3, maar bieden nog veel meer mogelijkheden:

 • IMAP maakt het mogelijk een aantal gelijktijdige toegangen
 • IMAP kunt u meerdere mailboxen beheren
 • IMAP maakt het mogelijk e-mail door de meeste criteria

meer informatie


Voor meer informatie over SMTP, is het het beste om te verwijzen naar RFC 821 legt in detail uit het protocol:

 • RFC 821 vertaald in het Frans
 • originele RFC 821

Zie ook


Download dit artikel (PDF)
Download dit artikel (PDF