Vereniging evenement: organisatie en autorisatie

november 2017

De organisatie van een evenement door een vereniging kan worden onderworpen aan diverse regels en formaliteiten die moeten worden gerespecteerd. Het is vooral de concepten van de openbare orde en veiligheid die de aandacht van de autoriteiten zal motiveren.
Met betrekking tot de verkoop tijdens een demonstratie, georganiseerd door een vereniging, worden de btw-regels beschreven in ons artikel Association en BTW belastingen.

Evenementen in een prive-plek

Een associatieve gebeurtenis kan in een prive-plek worden georganiseerd. In principe is het niet verplicht om voorafgaande administratieve vergunning te verkrijgen. Het is echter noodzakelijk als de geplande activiteiten tijdens dit evenement worden beschouwd als een risico voor de deelnemers (bokstoernooi, bungeejumpen, etc.).

Protest op de straten

Wanneer het evenement vindt plaats op de openbare weg, is het noodzakelijk dat de organisatoren eerder aangegeven bij de prefectuur of het gemeentehuis waar de bijeenkomst zal plaatsvinden. Deze verklaring is een eenvoudige storting en niet een manifestatie van de vraag. Het is pas wanneer de prefectuur van oordeel dat het tot verstoringen veroorzaken voor de openbare orde, dat een verbod kan worden gemaakt tegen hem. Echter, wanneer het evenement is de organisatie van een sportieve concurrentie, speciale regels bestaan.

De verklaring moet in staat stellen aan de autoriteiten te informeren over de inhoud van de geplande bijeenkomst. Het moet in het bijzonder de identiteit van de organisatie (s), het verwachte aantal demonstranten, de rally locatie, de geplande route in het geval van cursussen, enz. Het is belangrijk dat de inhoud van de beschrijving daadwerkelijk overeenkomt met wat wordt geprojecteerd door de organisatoren. Het wetboek van strafrecht straft en 6 maanden gevangenisstraf en een boete van € 7500 heeft een onvolledige of onjuiste verklaring aan het object of aan de voorwaarden van de voorgestelde demonstratie misleiden vast te stellen. Bovendien zijn de organisatoren zijn onderworpen aan dezelfde straf als:

  • het bezit van een demonstratie heeft geen verklaring geweest;
  • Houd Indien ondanks het verbod.

beveiligingspersoneel

Indien de geplande evenement heeft een groot aantal deelnemers of potentiële risico's voor mens, moet de noodzakelijke veiligheid worden gewaarborgd. In dit geval is het mogelijk om een ​​serviceorder die met name opdracht om incidenten te voorkomen, om ongelukken te voorkomen of een processie het frame gebruiken. Het kan worden samengesteld uit leden of mensen daarbuiten (met behulp van een particuliere beveiligingsorganisatie bijvoorbeeld).

De oprichting van een veiligheidsdienst kan soms worden aangevraagd door de autoriteiten als de situatie daarom vraagt. Het kan ook worden geleverd door de politie (in dit geval, is het mogelijk dat de kosten als gevolg van deze mobilisatie door associatie aan de overheid betalen).

Zie ook


Download dit artikel (PDF)
Download dit artikel (PDF