linked contracten van levensverzekeringen: voordelen

november 2017

Vermogen bemiddelen tussen meerdere media aan de veranderende markten aan te passen. Dit is het voordeel van linked contracten van levensverzekeringen.

We herinneren ons dat er verschillende leeftijden al, het rendement van geldmarktfondsen meer dan 10% per jaar. Die tijd is nu voorbij. Veilige investeringen (Livret A geldmarktfondsen, etc.) zijn nu voor besparingen afwachting van het gebruik. Dit komt overeen met hun innerlijk: gaat het om korte steunen.

Om hogere opbrengsten te verkrijgen, moet het nu investeren in de langere termijn en instemmen met een dosis van risico. Beleggers die een deel van hun erfgoed monetaire producten hebben overgedragen op de aandelenmarkten hebben niets te betreuren.

Ondanks de onrust op de markt, de beurs in het algemeen blijft, althans op de lange termijn, de meest krachtige ondersteuning. Mits voldaan wordt aan een aantal basisregels van het management.

onze video

Het advies van Eric Roig, oprichter en directeur van droit-finances.net

De verschillende media

Een investeerder die willen investeren in aandelen kunnen aandelen of UCITS (SICAV of FCP) te kopen. In beide gevallen zal het moeten vermogenswinstbelasting te betalen. Tenzij u gebruik maken van het fiscale kader van de PEA, die een volledige vrijstelling van belasting (exclusief sociale zekerheidsbijdragen) biedt. Maar de aandelenspaarplan heeft twee belangrijke nadelen.

  • Aan de ene kant worden de betalingen beperkt tot 150 000 EUR. Die kan de flexibiliteit van bepaalde beleggers te beperken.
  • Aan de andere kant kan de houder van een PEA behalve het kopen van Europese ondernemingen of hetzelfde type icbe. Het is onmogelijk om het roerend erfgoed te diversifiëren naar Amerikaanse of Aziatische markten, of geld te investeren gebruik te wachten op de geldmarkt of obligatiehouders.

De MPT levensverzekeringen vermijdt deze nadelen.

de multichannel

Hoewel deze producten zijn nu goed bekend bij het publiek. Maar veel beleggers hebben nog niet de duik genomen. Vandaar de noodzaak om te herinneren, nogmaals, de voordelen.

De levensverzekeringsactiviteiten linked contracten zijn onderworpen aan de fiscale regels voor levensverzekeringen op vermogenswinsten. Beyond acht jaar, de producten waardoor ontsnappen aan een vermogenswinstbelasting.
De zittende zal nog te betalen loonbelasting, plus specifieke belasting van 7,5% bij de jaarlijkse terugtrekking limiet overschrijdt.

Ze profiteren ook van de vrijstelling van successierechten, binnen de door de wet gestelde grenzen.

Eenmaal geselecteerd zijn contract (of contracten), kan de belegger zijn betalingsverplichtingen tussen verschillende ICBE's aangeboden door het bedrijf toe te wijzen. En tijdens het contract, kan hij de toewijzing aan te passen als ze willen. Arbitrage meerwaarden zijn niet belastbaar.
Voorbeeld: M. Martin investeert 100, waarvan 30 in het Frans aandelen, 50 in geldmarktproducten en 20 in langlopende obligaties. Als de aandelenmarkten lijken om hem aantrekkelijker daarna zal hij zich terugtrekken 20 van de geldmarkt producten toe te voegen aan de eerste 30.
Een multichannel maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een constante regelmatige betalingen op de beurs te stellen zonder rekening te houden met de intrinsieke waarde van de icbe's, omdat besparingen zullen worden geïnvesteerd om de dichtstbijzijnde euro.

Hoewel de multikanaals is niet geschikt voor "en gezonken" die wenst om zijn eigen nummers te selecteren. Maar het bereik van de icbe is breed genoeg om de overgrote meerderheid van de spaarders te voldoen.

De selectiecriteria

Het inschrijfgeld moet natuurlijk worden verhandeld 2% lijken momenteel een maximum.

De arbitragekosten mag niet meer dan 0,6% / 0,8%.

Het contract moet de mogelijkheid bieden zich voor te gaan op elk moment. Wetende dat het zinloos is - en gevaarlijk - retourreizen vermenigvuldigen ...

Ten slotte moet de actieradius door de verzekeraar een keuze zo breed te bieden mogelijk te maken.

  • Noodzaak van een professional? Onze directory rijkdom adviseurs

Zie ook


Download dit artikel (PDF)
Download dit artikel (PDF