strafpunt: controleer de balans van internet point

ENIN november 2017

Hoe te controleren en online te bekijken hun punten uitgeput. De procedure voor de toegangscodes.
strafpunt: controleer de balans van internet point

Punten en belediging

Voor elke overtreding met een aftrek van punten, krijgt de bestuurder een brief van de nationale register van het rijbewijs (FNPC) hem op de hoogte van de terugtrekking en het saldo van de punten die hij heeft verlaten.

Maar op elk moment en zonder enige overtreding, elk rijbewijs houder kan zijn punten verklaring van de regering te krijgen. Om dit te doen, kan hij naar de prefectuur of sub-prefectuur van zijn huis, gewapend met zijn rijbewijs en zijn identiteitskaart. Maar vandaag is het ook mogelijk om vele punten op het Internet te raadplegen zonder huis te verlaten via de online service telepoint.

De telepoint dienst is toegankelijk vanaf het einde van 2013. U krijgt toegang tot deze voorzien om uw toegangscodes te hebben.

video

Het advies van Eric Roig, oprichter en directeur van droit-finances.net

online Website

Elke bestuurder kan zijn punten raadplegen per internet via de service "Telepoint" toegankelijk is vanaf de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Waarschuwing: deze site is niet te verwarren met de site telepoints.info die niets te maken met de dienstverlening van het ministerie van Binnenlandse Zaken in strijd zijn met de graphics zou kunnen suggereren heeft (tricolor vermelding "Franse Republiek"Etc.). Het is niet de raadpleging van zijn punten evenwicht mogelijk te maken. Het verzamelen alleen persoonlijke gegevens om de handel bestanden en eenvoudig stuurt een e-mail naar de aanvrager aangeeft hoe u contact opnemen met de administratie.

Eenmaal op de site, moet het zijn online kwestie op de hoogte van vergunningen en zorgen voor een vertrouwelijke en persoonlijke code. Deze code wordt door de prefectuur of onderprefectuur bij het verkrijgen van de definitieve titel (vergunningen verkregen november 2013) en bij latere administratieve procedures voor de vergunning gestuurd.

toegangscode

Om uw toegangscode te verkrijgen, kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw prefectuur of sub-prefectuur:

  • aan de kassa met een identificatie-valide;
  • per post, door het verstrekken van kopieën van uw rijbewijs en een ID geldig die moet worden ingesloten een gefrankeerde envelop voor een aangetekende brief met ontvangstbewijs en leest uw naam en adres.

Telepoint code vragen online

In principe is het niet mogelijk om zijn telepoint codes vragen via het internet. Het verzoek moet worden ingediend in persoon of per post bij de prefectuur (het bevestigen van de vereiste documenten).

Echter, als je in de 45 (Loiret) of 92 live (Hauts-de-Seine), kunt u uw toegangscodes direct online aanvragen door het invullen van de toegangscode aanvraagformulier. Deze service is alleen beschikbaar in deze twee afdelingen voor het moment, is op dit moment in een experimentele fase. Het moet normaal worden uitgebreid tot het hele land in de komende maanden.

Om online telepoint code toe te passen, vult u licentienummer licentie, zijn vergunning klasse (B vergunning bijvoorbeeld), naam, voornaam, adres en e-mailadres.

Wie kan er toegang toe

In aanvulling op de bestuurder, alleen de politie, de douane-diensten, kan de prefect en justitie toegang hebben. Omgekeerd, werkgevers of verzekeraars verboden toegang tot deze informatie, op straffe van boete (het bedrag dat kan oplopen tot 7500 euro).

Foto credits: 123RF - Oliver Shirra

Zie ook


Download dit artikel (PDF)
Download dit artikel (PDF