Op Bing, kunt u nu vertalen … Klingon!

Op Bing, kunt u nu vertalen ... Klingon!

"NuqneH. yuQmey tera 'vo'." Dit betekent niets voor jou? Dit is normaal: het is Klingon, de taal die rechtstreeks uit de science fiction universum van Star Trek. Microsoft heeft zojuist uitgerust haar Bing zoekmachine om een ​​mogelijke vertaling in Klingon. Een klein gebaar naar de vele fans van de serie, terwijl een nieuwe film wordt verwacht in Frankrijk in juni

Een Star Trek vertaler voor de lol

Veertig talen worden ondersteund op de vertaling engine ontwikkeld door Bing. Het principe is eenvoudig: we voeren een zin in het Spaans, Turks, Sloveens of Vietnamese, en we verwachten dat de benaderende vertaling in een taal van hun keuze. Het resultaat geeft een idee van de algemene richting, min of meer correct is door de taal.

Dus Klingon is de nieuwste taal toegevoegd door Microsoft vertaalmachine. Het initiatief is nogal amusant, gezien de fictieve aard van het Klingon. De taal komt rechtstreeks uit de science fiction universum van Star Trek, die tv-series en films uit de jaren zestig omvat. Al tientallen jaren, trekt vele fans. De volgende Star Trek film is gepland voor juni in Frankrijk, die waarschijnlijk verklaart Bing Translator innovatie in samenwerking met Paramount. Misschien is het wachten op de komst van de elven taal, geliefd is bij de Lord of the Rings?

Om tekst te vertalen in het Klingon