Het schrijven van een specificatie voor een objectgeoriënteerde implementatie


Schrijf een specificatie


Op het forum, veel mensen vragen stellen om te weten hoe de specificaties te schrijven. Deze tutorial helpt bij het beantwoorden van deze vraag.


Ten eerste, stel ik voor u doen met de mensen die verantwoordelijk zijn voor uw project wat ze echt verwachten specificaties. Volgens de organisatie, kan het zeer verschillende vormen aannemen. Het is daarom belangrijk om te weten welk formaat wordt verwacht: welke onderdelen uit te voeren in de specificaties?


Ik zou zeggen dat de sleutel tot een specificatie is succesvol "nauwkeurigheid en consistentie".


In het algemeen is volgens een specificatie, moet u te maken:

Denk na over de functies die zullen worden voorgesteld


U kunt beginnen met een opsomming van de functies die de toepassing zal bieden, zoals: "Sla een klantrecord". Deze lijst zal u toelaten om een ​​use case diagram te realiseren.


Als je niet weet wat een use case diagram, kunt u de volgende websites raadplegen:


http://laurent-audibert.developpez.com/Cours-UML/html/Cours-UML008.html


http://fr.wikipedia.org/wiki/Diagramme_des_cas_d%27utilisation

Prioriteiten stellen functies (optioneel, maar zeer interessant)


Het kan interessant om voorrang te geven aan de mogelijkheden om uit te vinden waarom het essentieel is om te ontwikkelen en die zal worden gebaseerd op de resterende tijd.


In het algemeen worden projecten uitgesteld, is het interessant om te definiëren zodra welke functies zijn essentieel hen welke functies kan facultatief zijn (in het bijzonder in het kader van een afstudeerproject lassen).

Beschrijf scenario's


Zodra elke functie was duidelijk te identificeren, beschrijven ze met de grootst mogelijke precisie. Deze beschrijving is gemaakt van een functioneel oogpunt helpt het antwoord op de vraag: "Hoe zal de gebruiker in staat om de functie uit te voeren"


Daarvoor nemen we alle use cases aan eerder genoemde en zo nauwkeurig beschreven als mogelijke afwikkeling van functionaliteit. Vergeet niet de uitzonderlijke scenario's op fouten en consistentie controle van de gegevens.


Bijvoorbeeld om "Sla een klantrecord" :


Zodra de manager heeft aangesloten op de toepassing, is het op de home pagina en kies in het menu: "nieuwe klant". Een nieuw venster wordt geopend, wordt hem in staat stelt om alle noodzakelijke informatie voor de oprichting van een klantrecord voeren. Deze informatie is als volgt:


- Client Naam (verplicht)


- Client Naam (verplicht)


- mailadres (optioneel)


- telefoonnummer (optioneel)


Zodra de gebruiker het formulier heeft ingevuld, klikt u op OK.


De gegevens worden vervolgens gecontroleerd:
  • Als een vereist veld ontbreekt wanneer een bericht wordt weergegeven om de manager te informeren
  • Indien de klant al bestaat in de database dan de beheerder wordt geïnformeerd door een foutmeldingZodra de controle geldig is, worden de gegevens opgeslagen in de database.


Let op: Deze beschrijving is vrij licht, ik denk dat we moeten meer specifiek in uw beschrijvingen van zeer uitzonderlijke scenario's en controles zijn: moeten de presentatie van deze gegevens te vermelden, bijvoorbeeld dat het aantal veld telefoon, kunt u geen letters invoeren, bijvoorbeeld.


NB 2: In deze stap is het belangrijk om alles op een rijtje en niet te gebruiken enz. of ... dat uw beschrijving is zeer nauwkeurig.


NB3: Dit deel kan worden geïllustreerd met Activiteitsdiagrammen of sequentie.


Deze schema's worden hier beschreven:


http://laurent-audibert.developpez.com/Cours-UML/html/Cours-UML036.html


http://fr.wikipedia.org/wiki/Diagramme_d%27activit%C3%A9


NB4: Dit deel kan worden geïllustreerd met modellen van schermen.


NB5: Aandacht voor consistentie met de klassendiagram moeten alle hier beschreven informatie die in het klassediagram (die in het algemeen niet weergegeven in de specificaties) zijn.

conclusie


Schrijf een specificatie kan u een heel lange tijd (tien uur indien de aanvraag is niet groot, als een EFP bijvoorbeeld). Door nadelen, het is echt bespaart tijd in het modelleren en uitvoeringsfase als de specificaties goed zijn gedefinieerd.


Ik zou zeggen dat de tijd besteed aan het opstellen van specificaties scheelt twee uur in de ontwerpfase.
Het schrijven van een specificatie voor een objectgeoriënteerde implementatieDownload dit artikel (PDF) Geplaatst door cs_Julien39. Dit document met als titel " Schrijf een specificatie voor een objectgeoriënteerde toepassing »vanCodes-bronnen (Codes-sources.commentcamarche.net)wordt onder de Creative Commons-licentie beschikbaar gesteld.U kunt kopiëren, wijzigen kopieën van deze pagina, onder de voorwaarden die de vergunning gestelde voorwaarden,als deze nota blijkt duidelijk.Download dit artikel (PDF